Новости

В Харькове немецкий философ презентует свою книгу

11 июня 2018 18:14

12 та 13 червня мешканців Харкова запрошують на презентаційні заходи, приурочені до виходу арт буку «Біль» авторства німецького філософа Райнгарда Кнодта у перекладі Сергія Димитрова.

Програма презентаційних заходів книги Кнодта з ілюстраціями Гамлета Зінківського така:

12 червня, 19:00 галерея COME IN - Виставка ілюстрацій Гамлета Зіньківсього до книги Райнгарда Кнодта «Біль. Філософсько-поетичні мініатюри».

13 червня 18:00 сад Харківського ЛітМузею - філософська бесіда-вечірка за участі сучасних філософів Райнгарда Кнодта (Німеччина) та Дмитра Петренка (Україна) про книги, філософію і щоденне життя. Приводом для розмови стане книга малої прози «Біль» Райнгарда Кнодта, яка цього року виходить в українському перекладі.

Якь зазначає автор перекладу Сергій Димитров: «Райнгард Кнодт пропонує читачу подивитись на філософію крізь «поетичну» призму, спонукаючи не уникати біль, наче щось в корені негативне, а розгледіти в ньому фундаментальний сигнал, імпульс до відновлення балансу, стан переосмислення, процес навчання. Філософські тези щільно вплетені в літературний текст, що робить читання медитативним, спонукає прожити життя доцільно, наповнюючи його суттєвими речами».

Довідково. Райнгард Кнодт (1951), 12 років викладав філософію в універсистетах Ерлангена-Нюрнберга, Байройта та Дубліна. В 90-х роках сформулював теорію естетичної кореспонденції. З 2005-го року мешкає в Берліні, викладає історію мистецтва в Берлінському університеті мистецтв. Заснував мистецький будиночок Шнакенгоф на півдні Німеччини. Райнгард Кнодт – штатний автор телерадіокомпанії Bayerischer Rundfunk. Автор філософських та літературних праць (романів, розповідей, есеїв), лауреат літературних премій Баварської академії витончених мистецтв.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling