Политика

На Луганщине заочно будут судить участника террористической организации "ЛНР"

8 июня 2018 18:38

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно учасника терористичної організації - співробітника так званого «Міністерства внутрішніх справ терористичної «ЛНР» за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (вчинення умисних дій, направлених на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Під час досудового розслідування встановлено, що громадянин України з 2015 року обіймає посаду так званого «начальника громадської безпеки Жовтневого районного управління внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ «ЛНР». Вказана особа бере участь у діяльності силового блоку терористичної організації «ЛНР», порушуючи права громадян України, які перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки він переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово непідконтрольній території Луганської області, стосовно нього здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling