Криминал

Глава ГСЧС рассказал о ситуации с ликвидацией пожара в Чернобыльской зоне

6 июня 2018 07:26

У Чорнобильській зоні продовжують роботу фахівці ДСНС, радіаційний фон у столиці і області не зминився. Про це 5 червня заявив Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"На цей час площа пожежі зменшилась з 12 до 6 гектарів. Основні зусилля підрозділів ДСНС зосереджені на гасінні пожежі в напрямку колишнього села Копачі. Наразі авіація ДСНС припиняє свою роботу і на місцях продовжують працювати наземні підрозділи. Робота вогнеборців ускладнюється тим, що в окремих кварталах існує підвищений радіаційний фон", - сказав Микола Чечоткін.

Він наголосив, що на місці пожежі та в Київській області не зафіксовано зміни радіаційного фону.

"Станом на 21 годину 5 червня радіаційний фон у місті Києві становить 12 мкР/год, що відповідає природному фону столиці, безпечний рівень - до 30 мкР/год. У місті Чорнобиль радіаційний фон складає 24.1 мкР/год, безпечний рівень - до 50 мкР/год",- зазначив очільник ДСНС.

За словами Миколи Чечоткіна, на місці пожежі були знайдені смолоскипи. Їх походження та чи мають вони відношення до пожежі встановлять слідчі органи.

Нагадаємо, 5 червня о 10 ранку сталася пожежа у зоні відчуження на 4 квартали лісового масиву, загальною площею близько 12 гектарів.

Джерело: Департамент комунікації МВС України


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling