Харьков

Тероборона: в Харькове проходит массовая самоорганинизация бойцов, которые не пошли в ВСУ

5 июня 2018 19:41

Рік тому активістами формувань Харківської Територіальної оборони було створено осередок ГО «Український Легіон» в Харківський області. Метою створення осередку стало бажання охопити військовою підготовкою більш широкі верстви населення, ніж це було можливим у межах офіційної Територіальної оборони, до лав якої могли долучатися лише переважно чоловіки і лише придатні до військової служби. А так як саме така категорія патріотичних громадян вже пішла до різних державних збройних формувань як добровольці чи були мобілізовані протягом шести хвиль мобілізації, то для формувань офіційної ТРО залишилось не так вже й багато потенційних бійців. Тому активом ТРО було прийняте рішення долучитися до лав Українського Легіону і розвиватися як частина цього ГО.

За минулий рік чисельність Харківського Легіону збільшилася в 7 разів, як за рахунок бійців офіційної ТРО, так і нових громадян, які пройшли базовий вишкіл Курсу Військової Підготовки від Українського Легіону в м. Харкові та прийняли рішення долучитися до лав Харківського Легіону.

Протягом року з легіонерами та курсантами Харківського Легіону було проведено 21 загальне заняття для членів ГО, у тому числі 10 зі стрілецької підготовки з практичними стрільбами з вогнепальної зброї. Додаткова підготовка ведеться й в структурних підрозділах Харківського легіону. Було проведено 4 базових вишкола Курсу Військової Підготовки, кожен з яких складався з 12 занять і включав один дводобовий заліковий вихід-рейд. Зараз закінчується набір на 5-й Курс.

Сильною стороною Харківського Легіону стала стратегія підготовки власних інструкторських кадрів. Так півтора десятки харківських легіонерів пройшли трьохмісячний вишкіл за допомогою інструкторів Ultima Ratio , який складався з 36 занять, враховуючи 10 практичних стрілецьких, загальною тривалістю 90 годин. В червні стартує новий курс підвищення кваліфікації для інструкторів Харківського Легіону за напрямом підготовки «бій у місті». Крім того систематично розвивається підготовка інструкторів з тактичної медицини.

Крім військової підготовки важливою частиною діяльності Харківського Легіону стала військово-патріотична підготовка молоді. Так у Харківських школах було проведено більш ніж 20 заходів, де школярі мали змогу отримати базові навички з медицини, поводження зі зброєю, мінної безпеки. Не залишається Харківський Легіон осторонь й від заходів інших патріотичних організацій Харківщини і оказує допомогу їм у військових дисциплінах.

Наша організація ще достатньо молода, але нам вже є чим пишатися. Та це не привід спочивати на лаврах, а стимул для подальшої роботи заради мирного неба над Харківщиною.

Якщо ти патріот і хочеш Миру для нашої любої Батьківщини долучайся до лав Харківського Легіону!

Свій перший день народження харківська філія ГО «Український Легіон» відсвяткувала великим добовим тренуванням. Спочатку було заняття з мінної безпеки, під час якого Легіонери та друзі Легіону отримали поглиблені знання з найбільш розповсюджених видів мін, які використовує ворог на сході країни, способів їх розпізнавання та знешкодження, також торкнулися дозволених видів інженерних боєприпасів та відпрацювали влаштування пасток з використанням тренувальних гранат. Після цього всі присутні на заході взяли участь у Змаганнях з нічного спортивного орієнтування на зльоті клубу гірського туризму "Волна". Загальна дистанція 12,75 км, 14 контрольних пунктів, контрольний час проходження дистанції – 2 години. Усього в зльоті взяли участь тринадцять команд, серед яких ГО «Український Легіон» був представлений п’ятьма командами. Легіонери вперше взяли участь у подібному заході, посівши 3, 4, 6, 9 та 10 місця. Після завершення тренувальної частини заходу всі учасники долучися до урочистої ватри – згадували основні події цього нелегкого та насиченого року біля багаття з польовою кашею та будували плани на майбутнє.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling