Харьков

Харьковские гвардейцы принимают Всеукраинскую спартакиаду военных лицеев (видео)

30 мая 2018 19:02

В Харкові стартувала ІХ Всеукраїнська спартакіада серед військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою з військово-прикладних видів спорту.

Урочисте відкриття заходу відбулось на плацу Національної академії Національної гвардії України, де зібрались ліцеїсти з 23 навчальних закладів із різних областей України.

Юнаків привітав начальник Академії генерал-майор Сергій Соколовський, який побажав учасникам чесних змагань і високих результатів.

«Ми раді вітати Вас в нашому навчальному закладі. Такі заходи – свідчення того, що молоде покоління українців сильне, завзяте і патріотичне. Вірю в те, що учасники продемонструють високі спортивні результаті як в індивідуальних змаганнях, так і в командній грі. Бажаю, щоб спарткіада для вас пройшла успішно і нехай переможе сильніший!», - зазначив він.

Присутні вшанували пам'ять військовослужбовців, які загинули під час виконання службово-бойових завдань хвилиною мовчання та покладанням квітів до стели героїв-вихованців навчального закладу.

По завершенню офіційної частини, військовослужбовці пройшли урочистим маршем.

Під час відкриття в Академії Нацгвардії пройшли показові виступи курсантів з офіцерськими шаблями і карабінами, виступ барабанщиків і військового оркестру. А група спеціального призначення продемонструвала свої вміння і навички.

Крім того, в Академії ліцеїсти у супроводі майбутніх офіцерів, ознайомилися з найновішими зразками озброєння, засобами зв’язку, спорядженням та обмундируванням нацгвардійців. Кадети оглянули умови проживання та відпочинку, побували у курсантській їдальні, спортивному комплексі та розташуванні.

«Ми приїхали сюди захищати честь ліцею і віримо в нашу перемогу. Звісно, готувалися дуже довго та наполегливо. Також нас дуже вразила Академія. Мене особисто дуже сподобавсяпоказовий виступ взводу спеціального призначення. Хлопці діють дуже рішуче. Одразу видно, що тут готують справжніх професіоналів. Враження в цілому дуже позитивні», - розповідає кадет Одеського військово-морського ліцею Сергій Чекота.

Діма Левчук закінчує Сумський кадетський корпус. У минулому році хлопець зайняв на спартакіаді серед військових ліцеїв України 3 місце в змаганнях з єдиноборств.

«Беру участь в змаганнях з єдиноборства. Дуже подобається цей вид спорту. І дуже хочеться виступити останній раз вже на цій спартакіаді», - ділиться враженнями кадет Сумського кадетського корпусу Дмитро Левчук.

Після урочистого відкриття, на території спортивного містечка Академії відбулись перші змагання у підтягуванні на перекладині.

Загалом на ліцеїстів чекають змагання з єдиноборства, підтягування, стрільба, 3 км кросу, 100 м, плавання, кидання гранати та смуга перешкод. Змагання триватимуть чотири дні і будуть проводитись на базі вищих військових навчальних закладів Харкова.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling