Политика

Украина и Франция подписали Соглашение о закупке вертолетов Airbus Helicopters

29 мая 2018 12:19

Глава МВД Арсен Аваков и госсекретарь по экономике правительства Франции Дельфин Жени-Стефан подписали второй этап межправительственного Соглашения о закупке вертолетов Airbus Helicopters. Об этом сам Аваков написал в Twitter.

По его словам, к концу 2018 года МВД получит 4, а всего 55 современных вертолетов плюс центр техобслуживания в Украине.

"Подписание этого Соглашения знаменует собой углубление и ускорение отношений между нашими двумя странами", - в свою очередь отметила госпожа госсекретарь.

Ранее, 23 марта этого года, министр внутренних дел Украины Арсен Аваков и министр Европы и иностранных дел Франции Жан-Ив Ле Дриан подписали Заявление о намерениях относительно развития двустороннего сотрудничества между МВД Украины и МИД Франции. По словам Авакова, согласно документу, вертолетный парк МВД должны пополнить 55 машин компании Airbus Helicopters. Глава МВД добавил, что Украина рассчитывает уже в этом году получить первые вертолеты. Сообщалось, что "вертолеты французского производства будут помогать нести службу Госслужбе по чрезвычайным ситуациям, Нацгвардии, Нацполиции и Госпогранслужбе. МВД планирует получить вертолеты трех моделей - Н145, Н125 и Н225".

Велику Угоду між Урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту було підписано сьогодні, 29 травня, у Парижі.

Документ підписали від імені Уряду України міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та Державний секретар Міністерства економіки та фінансів Франції Дельфін Жені-Стефан.

Планується, що вертолітний парк МВС поповниться 55 надсучасними гелікоптерами компанії «Airbus Helicopters», які будуть виконувати завдання для Державної служби із надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби, Національної гвардії та Національної поліції України. Про це сьогодні під час підписання Угоди повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, вже цього року Україна отримає перші чотири гелікоптери для нової служби реагування МВС, які виконуватимуть рятувальну та медичну функції.

«Сьогодні ми підписали Угоду між французькою і українською стороною, загальна вартість якої близько 551 мільйонів євро. За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставлять в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тон. Така техніка не випускається в Україні, а нам вона дуже потрібна. Вже в цьому році ми отримаємо перші чотири машини», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У МВС підписали Угоду на вертольоти трьох моделей – Н145, Н125 та Н225, які поповнять вже існуючий вертолітний парк машин ще радянського виробництва МІ-8.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: аеромедична евакуація, рятувальні операції, підтримання громадського порядку, антитерористичні та спеціальні операції, охорона державного кордону й підтримання безпеки на дорогах.

«Всі ці вертольоти організують єдину систему повітряної безпеки і будуть брати участь в санітарній авіації. При потребі будуть евакуювати хворих людей та осіб, які потрапили в надзвичайні ситуації у важкодоступних місцях», - наголосив міністр.

Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума 1 мільярд гривень на оновлення вертолітного парку. Але, крім цього, французька сторона надає чудові фінансові умови, в тому числі, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.

Компанія «Airbus Helicopters» — одна з найбільших авіабудівних компаній, що виготовляє однойменні пасажирські, вантажні, військово-транспортні повітряні машини.

Н125 – перевищує інші одномоторні вертольоти за продуктивністю та універсальністю, не потребує високого рівня обслуговування та демонструє високі показники роботи у високогір’ї.

Н145 – має високий ступінь експлуатаційної готовності та гнучкості, особливо в умовах спекотного клімату і у високогір'ї.

Н225 – володіє найвищими в галузі характеристиками швидкості, дальності польоту, завантаження та надійності в категорії 11-тонних дводвигунових машин.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling