Политика

Благодійний фонд Максима Шкіля привітав безмовних ветеранів Житомирщини

18 мая 2018 20:08
  На правах рекламы

З Днем Перемоги волонтери Благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» привітали безмовних ветеранів війни.

Голод, вибухи, втрата рідних – нечуючі учасники бойових дій з болем згадують для них – німі картини війни.

«Війна це дуже страшно, коли біля тебе все зривається, маленькі діти скалічені, багато обпечених. Я був глухий, але допомагав всім нашим солдатам як міг. Я подавав знаряддя військовим разом зі своєю мамою. Нам пощастило вижити, і я був нагороджений» - згадує страшні події учасник війни Тишковський Арсентій Сильвестрович.

Ветерани надзвичайно раді гостям – представникам Житомирської обласної організації УТОГ і Благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього». Звісно, продуктові пакети, рушники, цукерки, квіти, стануть у нагоді. Проте, найбільшим подарунком у День Перемоги для них є спілкування, пам'ять та повага. Діти та онуки, які доглядають людей поважного віку, запевняють – Свято Перемоги у їх сім’ях займає перше місце. Така сімейна традиція у пам’ять про загиблих, у вдячність дідусям і бабусям за життя!

9 травня – спогади крізь сльози та біль – ветерани які не можуть словами виразити свої емоції, жестами показують – розривається душа. Бажають гостям, рідним та Україні одного – МИРУ!

---------------------

У День Великої Перемоги волонтери Благодійного Фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього» привітали ветеранів зі святом

Благодійний фонд Максима Шкіля «Разом до майбутнього» у день святкування Великої Перемоги у війні привітав безмовних ветеранів із цим до болю урочистим та важливим святом.

9 травня – велика подія, на якій щорічно згадують моменті з Другої Світової війни. За цю Перемогу наші діди-прадіди заплатили життям, а ті хто вижив, назавжди зберіг у серці болісні спогади смертей та страждань. Великий героїзм та любов до Батьківщини керувала ними, тому в рядах солдатів були й ті, хто мав певні проблеми зі слухом, зором та здоров’ям загалом. Проте чекати, поки хтось інший переможе ворога вони не були готові, й допомагали у бою як могли.

Важливо у дні перемоги зайти до кожного ветерана, подякувати за його подвиг, адже не можна, щоб хоч хтось подумав, що його героїзм недооцінили та забули. Тому волонтери Благодійного Фонду «Разом до майбутнього» напередодні 9 травня завітали до кожного ветерана, який не може говорити, або не чує, та передали їм продуктову підтримку. Цей нескладний, проте важливий крок доводить, що ми ніколи не забудемо подій війни, пам’ятатимемо їхні самопожертвенні подвиги.

Вони пройшли війну та здобули перемогу, хоча у їхній пам’яті викарбувались ці страшні картини без звуку, бо відсутність слуху не стала на заваді у прагненні прогнати ворога із рідної землі.

Ветеран Великої Вітчизняної Війни та учасник бойових дій Арсентій Сильвестрович Тишковський розповідає про ті події так, наче вони відбувались вчора: пам’ятає всі деталі та відчуття. Він каже, що ті події були дуже страшними, бо щодня було багато скалічених та попечених маленьких діток. Ветеран пригадує, що був глухим, але всі сили й можливості віддавав боротьбі з ворогом та допомозі побратимам. Разом із мамою Арсентій Сильвестрович подавав військовим знаряддя. А те, що йому вдалося вижити, він називає везінням. Також його було нагороджено.

Ветерани щороку зі сльозами радості на очах зустрічають представників Житомирської обласної організації УТОГ та волонтерів Благодійного Фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього». Пенсія не може покрити навіть найпростіших потреб ветеранів, тому вони щиро вдячні за те, що їхній подвиг пам’ятають та шанують і передають продукти, рушники, цукерки та квіти. Проте понад усе у дні, коли вся країна згадує страшні роки війни, ветерани потребують поваги та спілкування, їм важливо знати, що їхній подвиг буде пам’ятати й шанувати чимало поколінь.

Волонтери також спілкувались із сім’ями ветеранів, котрі вважають, що щорічне належне святкування 9 травня для них означає прояв вдячності усім, хто створив цю перемогу, помолитись за тих, хто загинув та помер і подякувати кожному ветерану країни.

У великій перемозі над фашистським загарбником є заслуга кожного, хто боровся та допомагав у боротьбі. Жахливі картини страждань, болю та смерті назавжди викарбувалися у пам’яті ветеранів, і вони ними діляться, щоб їхні нащадки ніколи знову не допускали повторення війни. Вони знають, як страшно, коли все навколо помирає у страшних муках та болю, коли світ тоне у крові, сльозах та риданнях, тому у відповідь на привітання ветерани завжди бажають Україні миру.

Прес-служба Благодійного фонду Максима Шкіля «Разом до майбутнього


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling