Политика

В МО рассказали о важности помощи со стороны НАТО

18 мая 2018 13:50

«Допомога, яку українська сторона отримує від США та інших партнерів з числа країн НАТО, є вагомим чинником у процесах реформування Збройних Сил України та у нарощуванні їх оперативних спроможностей».

Таке переконання сьогодні, 18 травня, висловив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковник Ігор Колесник. Він провів зустріч з директором Департаменту стратегії та політики Командування Збройних Сил США в Європі генерал-майором Девідом Олвіном, який є співголовою від США у складі Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування (БОКК).

— Ми високо цінуємо увагу американської сторони та інших партнерів до проблем, з якими стикаються Збройні Сили України, вдячні за ефективну допомогу, яку отримуємо в рамках роботи Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету. Така допомога є важливою для подальшого розвитку спроможностей наших Збройних Сил та для їх ефективного реформування, — наголосив генерал-полковник Ігор Колесник.

Він дав високу оцінку черговому засіданню БОКК, яке цими днями відбулося у Києві за участю представників США, Канади, Великої Британії, Литви та Польщі, до яких цього року приєдналися також представники Королівств Швеції і Данії.

— Приєднання до діяльності БОКК представників Швеції і Данії є свідченням ефективності його діяльності, — зауважив представник Генерального штабу ЗС України.

У зв’язку з тим, що генерал Девід Олвін завершує місію у якості співголови БОКК від американської сторони, генерал-полковник Ігор Колесник від імені начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України вручив йому почесний нагрудний знак «За заслуги перед Збройними Силами України».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling