Общество

Бригада оперативного назначения НГУ провела масштабные боевые тренировки (фото, видео)

18 мая 2018 12:26

Бригада оперативного призначення Національної гвардії України провела фінальні ротно-тактичні навчання із залученням бронетанкової техніки, гелікоптерів та бойовою стрільбою по затримання умовної диверсійної групи противників, перед черговим відправленням в район виконання завдань Операції об’єднаних сил.

На базі Міжнародного навчального центру Нацгвардії (с. Старе) ротно-тактична група спільно з гвардійськими та іноземними інструкторами протягом трьох місяців проходила тренування особового складу, відпрацьовували виконання розвідувальних операцій, планування та прийняття рішень командиром по затриманню ворога.

Командири батальйонів бригади, розповіли нам детальніше, для чого потрібен такий досвід перед самим від’їздом, і що тепер можуть бійці за висновками трьохмісячного навчання?

«Хлопці вже були у зоні ООС і продовжують удосконалювати навчики враховуючи набутий досвід там. Сьогодні розігрується ситуація, яка може виникнути під час виконання бойових завдань. Командир підрозділу отримавши інформацію, вивчає тактичну обстановку разом з підлеглими, і формує задачу для гвардійської розвідки, яка шукатиме місце перебування злочинців. В операції беруть участь стрільці, кулеметники, артилеристи, мінометний взвод, інженери й медики, це близько 200 чоловік», - сказав командир роти майор Томас Ругенюс.

«Це бойове злагодження, тренування перед боєм. Хлопці включаються в роботу, відточують майстерність, реакцію, командність і аналізують свій потенціал…», - додав майор Анатолій Мозговий.

За сценарієм бригада разом із засобами посилення (технікою та озброєнням) починають завдання по затриманню НЗФ. Ведучи бій, є поранені, тому окремим етапом відпрацьовували дії під час тактичної медицини та евакуації військових з місця бою.

Учасники навчань кажуть, що головна задача не просто зупинити (вбити) зловмисника, а змусити його здатися, перешкодивши таким чином потраплянню зброю на мирну територію країни та вислідити решту членів збройного формування.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling