Харьков

Специальный представитель генерального секретаря НАТО провела лекцию в Академии Нацгвардии

16 мая 2018 15:06

Клер Хатчінсон провела заняття з питань жінок, миру та безпеки для представників Національної академії Національної гвардії України, Харківського національного університету Повітряних Сил, Харківського національного університету внутрішніх справ.

Спеціальний представник генерального секретаря НАТО обговорила з військовослужбовцями Резолюцію Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

«Моніторинг ефективності виконання завдань у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй показує, що залучення жінок до виконання завдань дає ефективний результат. Особливо важливо залучати фахівців з гендерних питань при плануванні та розміщенні військових баз та пунктів дислокації підрозділів, з метою уникнення проблемних питань з місцевим населенням», – зазначила Клер Хатчінсон.

Крім того, вона констатувала, що три відсотки від особового складу у миротворчих місіях - жінки, і це показник, який необхідно підвищувати.

Пані Хатчінсон навела багато позитивних прикладів з історії миротворчої діяльності, де саме жінки стали рушійною силою вирішення проблемних питань. Вона зазначила, що Україна – перша країна-партнер НАТО, яку вона відвідала, адже раніше вона виступала з лекціями виключно в країнах-членах НАТО. На її думку, Україна дуже важлива для НАТО, а НАТО дуже важливе для України.

Клер Хатчінсон звернула увагу на те, що в Академії серед присутніх було близько ста дівчат-курсанток, які навчаються тут на трьох факультетах, в тому числі і на командно-штабному. Після виступу, вона наголосила, що в Національній гвардії вже не вперше звертають увагу на питання гендерної рівності.

«Сьогодні була цікава та корисна лекція. Клер Хатчінсон навела нам приклади інших країн, як саме слід дотримуватись гендерного питання у військових колективах. Кожна країна - це окремий й особливий випадок, і саме від всіх нас залежить подальший розвиток та вирішення гендерних питань в Нацгвардії», – розповіла курсант Марія Шиленко.

Після обговорення декількох питань із присутніми, всі члени дискусії дійшли спільного висновку, що при плануванні діяльності підрозділів в рамках виконання завдань силовими структурами країни найбільш ефективними є змішані групи, які складаються як з чоловіків, так і жінок.

«Присутні на зустрічі майбутні жінки-офіцери мають необхідний потенціал аби довести, що питання гендерної рівності у Національній гвардії вплине позитивно», – зазначила Клер Хатчінсон.

По закінченню заняття перший заступник начальника Національної академії Національної гвардії України полковник Олександр Морозов звернувся до присутніх: «Дякую представнику генерального секретаря НАТО за цікаву лекцію. Вона направить нас на вірний шлях у вирішенні гендерних питань в Академії. Свідченням цьому є те, що чисельність жінок-курсантів у нашому навчальному закладі вже зростає кожного року».

Клер Хатчінсон акцентувала увагу на необхідності створення курсу з вивчення гендерної проблематики та обов’язкового включення його в процес підготовки майбутніх командирів підрозділів Національної гвардії України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling