Экономика

Киевский метрополитен поднял тарифы за проезд

15 мая 2018 18:19

Столичные власти проанализировали финансовые показатели транспортных предприятий и пришли к неутешительному выводу.

Как сообщает пресс-служба Киевского метрополитена, необходимо скорректировать стоимости проезда.

"Максимально учтены экономическая ситуация и уровень заработной платы в городе, а также критически важные потребности для стабильной работы подземки". Об этом сказал начальник КП «Киевский метрополитен» Виктор Брагинский во время пресс-брифинга по пересмотру действующих тарифов на проезд в общественном транспорте столицы.

«Для постійних пасажирів вартість поїздки у метро підвищиться на 1 гривню 30 копійок у проїзних та на 1 гривню 50 копійок при поповненні картки метро на 50 поїздок, відносно сьогоднішньої вартості у 5 гривень. Усі пільги для соціально вразливих категорій населення, а таких у метрополітені 23, – збережено», – сказав Віктор Брагінський.

Він додав, що отримані від зміни тарифу кошти будуть спрямовані на два основних напрямки: оплата енергоресурсів, що здорожчали, та наближення заробітної плати на підприємстві до середніх показників у столиці.

«Нам потрібно втримати висококваліфікованих працівників, які сьогодні масово їдуть на найпростішу роботу в Європу, де отримують 1000 євро щомісяця, або йдуть у приватні компанії. Маємо близько 300 вакансій, серед яких машиністи, електрики та слюсарі з ремонту ескалаторів. Тобто фахівці, від яких залежить належна робота метрополітену», – сказав керівник підземки.

Нагадаємо, що київський метрополітен – підприємство критичної інфраструктури. Щодня його послугами користуються 1,5 млн пасажирів.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling