Политика

Волонтеры и журналисты опубликовали неприглядные разговоры "комбрига" ВСУ (видео 18+)

13 мая 2018 18:52

Соответствующее видео появилось на странице журналиста, координатора "Медійна ініціатива за права людини" Ольги Решетиловой:

Операція ОБ'ЄДНАНИХ сил, кажете?
"Бойовий" комбриг Юрій Головашенко використовує роту розвідки не для бойових задач, а для особистих розборок з Нацгвардією і поліцією. Тільки тому, що його не влаштовує, що його машину зупиняють на блокпосту.
До вашої уваги фрагмент відповіді комбрига розвідникам на прохання дозволити їм працювати на першій лінії або перевести до іншого підрозділу. Вся відповідь ще трешовіша, але повністю її надати не можу, бо там звучать назви населених пунктів і позицій.
18+.
Насолоджуйтесь.

Ситуацию прокомментировал известный волонтер Юрий Касьянов:

Не питайте иллюзии, что в нашей "самой сильной армии Европы" есть какие-то там командиры среднего звена, которые, дескать, наш "золотой фонд", и только муженки-порошенки не дают им возможности себя реализовать. Это не так. За редким-редким исключением бездарность и солдафонщина притягивает к себе и продвигает по службе такую же бездарность и солдафонщину. И не дай бог случится большая война, эти бравые "комбриги" с мозгами последнего ефрейтора, положат почём зря тысячи и тысячи лучших парней. Как это уже было в Иловайске, ДАПе, Дебальцево...

Пост Ольги от 10 мая:

Пост Ольги от 12 мая:

Ну що ж, про рознарядку, яка пішла по штатних писаках ЗСУ, мені сказали ще вчора. Всі інформаційні сили кинуті на захист комбрига. Хоча і в ГШ, і в сухопутці всі знають, що являє собою Головашенко, неодноразово казали мені це в очі.

Так само, як знали, що в мене є матеріали на нього, і я їх буду публікувати. Я чесно про це казала і чесно зізнавалася, що цього дуже не хочу, давайте розберемо ситуацію мирно.

Але совкова система ЗСУ вкотре доводить, що вона за будь-яких обставин буде захищати «свою» людину, чхаючи при цьому на тих, хто на своїх плечах уже чотири роки виносить війну.

Коротко по звинуваченнях:
Громов - не аватар і не порушник.
Так, на Головашенка мені жалілися солдати і офіцери бригади. Їх були десятки. І так, я спочатку заспокоювала народ, мовляв, дайте людині час, може, він наведе порядок. Але ситуація погіршувалася з кожним днем. Ротний, якого згадує комбриг, який, так, мій друг і один з найкращих командирів (це не тільки моя думка), звернувся одним з останніх.
Ситуація, про яку я написала Головашенку в ФБ і після якої він мене забанив, стосувалася побиття 53-річного бійця командиром бронегрупи. На абсолютно обґрунтовані питання, я сходу отримала відповідь «не пишите мне больше». Це було в січні, сьогодні - травень.

Ага, ще. Головашенко бреше, бо я ніколи не телефонувала виконуючому обов’язки командуючого ОК. Я з ним не знайома, і в мене немає його номера телефону. Для чого комбриг підставляє генерала, хз.

До мене з учорашнього дня телефонує купа переговорників, намагаються владнати ситуацію. Рєбята, ви визначайтеся: або ви хочете переговорів, або ви пишете безкінечні висери і поглиблюєте конфлікт.

Ще одне. Мені дуже прикро, що люди, які зробили собі імена як волонтери, настільки втратили зв‘язок з реальністю у своєму безкінечному жополизанні першим особам, що просто вже фізично не можуть побачити проблему, яка перед їх носом. Більше того, вони самі стали проблемою для ЗСУ, створюючи ілюзію громадського контролю, а насправді приховуючи реальний стан речей.

Я бачу тільки наступне розв‘язання конфлікту:
- якнайшвидше впровадження інтструменів цивільного демократичного контролю за ЗСУ на законодавчому рівні;
- призначення командирів на посади комбатів і вище на конкурсній основі за прозорою процедурою;
- впровадження для кандидатів на такі посади випробовувального терміну;
- перегляд системи підготовки кадрів оперативно-тактичного і оперативно-стратегічного рівня;
- проведення тренінгів для офіцерського і рядового складу ЗСУ з питань захисту своїх прав.

Окрім звільнення зашкварених комбригів, маємо говорити про системні проблеми.

Напомним, волонтеры были вынуждены создать сайт, куда армейцы могут жаловаться на нерадивых "офицеров".


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling