Харьков

Только в Нацгвардии: создан уникальный передвижной пункт психологической поддержки бойцов (фото)

19 апреля 2018 16:33

В Національній академії Національної гвардії України з курантами гуманітарного факультету і фахівцями-психологами науково-дослідного центру було проведено інструктивно-методичне заняття щодо порядку експлуатації мобільного центру психологічної підтримки у районах проведення операції об’єднаних сил.

Начальник кафедри психології та педагогіки полковник Віталій Рютін під час заняття презентував присутнім унікальний мобільний центр Національної гвардії, розповів про його основні завдання та функціональні можливості.

«На сьогодні, це перший і єдиний мобільний центр психологічної підтримки в Україні, який належить військовій частині 3017 (базується у Харкові - ред.). Він оснащений надсучасним обладнанням та має широкий спектр можливостей для вирішення завдань морально-психологічного забезпечення військ. Серед основних завдань, які покладаються на мобільний центр є проведення професійно-психологічної підготовки особового складу до виконання службово-бойових завдань в екстримальних умовах, відновлення психоемоційного стану військовослужбовців після психотравмуючих ситуацій. Завдяки такому центру спеціалісти психологічного забезпечення можуть проводити як індивідуальні, так і групові консультування та тренінги безпосередньо в місцях несення служби. Взагалі, мобільний центр психологічної підтримки створений для комфортних умов роботи психологів поза пунктами постійної дислокації», - зазначає полковник Віталій Рютін.

Згідно з планом розвитку служби психологічного забезпечення до 2020 року мобільними центрами на базі автобуса буде забезпечений і ряд інших військових частин Національної гвардії України.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling