Общество

Представители Нацполиции и ЕС разрабатывают стратегию противодействия легализации средств от наркопреступлений

18 апреля 2018 15:05

У Києві регіональний координатор Проекту Європейського Союзу провів тренінг для представників Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України та управлінь протидії наркозлочинності м. Києва та області. Під час заходу сторони обговорили проблемні питання відмивання коштів, отриманих від незаконного продажу наркотиків, та аспекти боротьби з цим явищем.

За словами регіонального координатора проекту «Дія-ЄС: заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності» в Україні Хосе Мануеля Колодраса Лозано, діяльність проекту охоплює понад 30 країн, через які проходить так званий «героїновий маршрут» включно з Афганістаном, Пакистаном тощо.

«Цей проект має на меті підвищити в країнах-учасницях ефективність та оперативність співпраці органів, відповідальних за протидію торгівлі наркотиками та організованій злочинності», - зазначив координатор проекту ЄС. За його словами, у питанні боротьби з відмиванням коштів, отриманих від незаконного продажу наркотиків, важливе місце посідає налагодження робочих зв’язків між правоохоронними органами та службами, які займаються відстеженням фінансових потоків. Такими службами в Україні є Державна служба фінансового моніторингу.

Як зазначив Хосе Мануель Колодрас Лозано, від ефективної співпраці між правоохоронцями та службами фінансового моніторингу залежить викриття організаторів незаконного обігу наркотиків та вилучення таких коштів.

Учасники зустрічі обговорили міжнародний досвід координації діяльності всіх зацікавлених учасників у питанні протидії відмиванню коштів, отриманих від наркозлочинів, та результати такої роботи. Крім того, Хосе Мануель Колодрас Лозано висловив готовність організувати зустрічі для представників Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України з відповідними службами фінансового моніторингу їх закордонних колег для налагодження співпраці. Окрім того, представник ЕС озвучив намір підготувати методичні рекомендації для українських правоохоронців в частині протидії відмиванню коштів, отриманих від наркоторгівлі.

За словами заступника начальника управління Департаменту протидії наркозлочинності Романа Строгуша, подібні тренінги дають можливість ділитись досвідом з іноземними колегами, розробляти єдину стратегію протидії міжнародній злочинності.

«Наркоторгівля, а також легалізація коштів від злочинної діяльності стосується всіх країн Європи та світу. Тому лише у співпраці та завдяки обміну досвідом і інформацією ми можемо досягнути найкращого результату у протидій злочинності, зокрема – наркозлочинам», – зазначив Роман Строгуш.

Нагадаємо, у 2017 році поліція викрила 143 наркоугрупування розповсюджувачів наркотиків через інтернет.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling