Политика

Аваков: США помогут внедрить программу медицинской и психологической реабилитации военных (фото)

17 апреля 2018 15:40

Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 17 квітня, після зустрічі з американськими конгресменами.

«На зустрічі з конгресменами США Марсі Каптур, Енді Харрісом та Сандером Левін домовились про велику партнерську програму медичної реабілітації та психологічної допомоги постраждалим від поствійськового синдрому», - сказав Арсен Аваков.

Він наголосив, що США має великий досвід у вирішенні цієї проблеми.

«Військовий конфлікт, спровокований путінським режимом, триває вже більше 4 років і за цей час через фронт пройшло близько 600 тисяч українців. І нам необхідний ваш досвід у подоланні цієї проблеми», - наголосив міністр.

Сторони також обговорили ситуацію з військовим конфліктом в Україні і шляхи виходу з неї. Арсен Аваков підкреслив, що бачить два можливих сценарії розвитку ситуації: ескалація воєнних дій з боку Росії або мирне врегулювання, яке може полягати в поступовому виводі сил агресора з території України.

«Органи внутрішніх справ вже розробляють стратегію реінтеграції звільнених територій, оскільки саме сили МВС будуть першими, хто увійде на повернуті землі. Тому вкрай важливо мати чітке бачення цього процесу», - зазначив очільник міністерства.

Своєю чергою, конгресмен Марсі Каптур висловила готовність в найближчий час відвідати Україну для вироблення практичного алгоритму стратегії реінтеграції.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling