Экономика

Бывшего директора ХТЗ заочно приговорили к 8 годам лишения свободы

17 апреля 2018 16:02

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав винним 43-річного колишнього генерального директора одного з найбільших машинобудівних заводів в Україні у розтраті майна підприємства в особливо великих розмірах та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Руслана Скуратовича, суд призначив екс-керівнику покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади 3 роки та з конфіскацією майна.

"Прокуратура довела у суді, що колишній генеральний директор заводу з виробництва гусеничних і колісних сільськогосподарських тракторів у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу. У подальшому, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн. грн.", - розповів Р. Скуратович.

Довідково:

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Досудове розслідування та судовий розгляд справи проводилися за спеціальною процедурою (заочно).


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling