Политика

Аваков: Украине очень важна поддержка Турции в сфере безопасности (+фото)

12 апреля 2018 14:02

Про це сьогодні йшла мова під час зустрічі прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з главою МВС Турецької Республіки Сулейманом Сойлу.

«Туреччина – стратегічний партнер України. З часу набуття незалежності наші стосунки базувалися на партнерстві і солідарності. Ми співпрацюємо у сфері економіки та у сфері внутрішніх справ. Перед нами стоїть багато викликів, до яких треба бути готовими», - повідомив прем’єр-міністр України.

Міністр внутрішніх справ також відзначив, що підтримка Туреччини на шляху розбудови безпечного середовища в Україні дуже важлива.

«Україна проходить через нелегкі часи, коли у нас є зовнішній ворог та терористичні загрози всередині країни. У Туреччини є великий досвід у ефективній організації роботи поліцейських підрозділів та внутрішніх військ, протидії тероризму та екстремізму. Цей досвід необхідно впровадити у діяльності Нацполіції та Національної гвардії», - зазначив Арсен Аваков.

Сулейман Сойлу відзначив, що Туреччина готова співпрацювати з Україною в галузі внутрішньої безпеки.

«Наші країни мають бути разом та міцно стояти на ногах. У нас принципова позиція щодо територіальної цілісності України. Кожен громадянин Туреччини впевнений, що Крим – це незаконно анексована українська територія», - додав глава МВС Турецької Республіки.

Нагадаємо, нещодавно відбулася зустріч командуючого Національної Гвардії України Юрія Аллерова з головнокомандувачем жандармерії Турецької Республіки. Сторони домовилися про посилення співпраці у сфері забезпечення захисту громадян.

Джерело: Департамент комунікації МВС України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling