Общество

НАТО начал новую программу в Институте протезирования Харькова

11 апреля 2018 11:50

Об этом говорится в сообщении Генштаба ВСУ:

НАТО опомагає поліпшити медичне обслуговування військовослужбовців у Збройних Сил України, які зазнали ампутацій, через нову дворічну програму в Інституті протезування та ортопедії у Харкові. За фінансування Трастовим фондом НАТО з медичної реабілітації для України, бакалаврська програма допоможе підвищити рівень надання медичних послуг для ампутантів відповідно до міжнародних стандартів. Кількість ампутантів в Україні значно зросла за останні роки через конфлікт у східній частині країни.

Заснована під академічною парасолькою Харківського національного університету радіоелектроніки (ХНУРЕ), програма буде контролюватися Німецькою школою реабілітаційних наук. Вона здійснюватиметься у співпраці з Міністерство соціальної політики України та Міністерство освіти і науки України. Довгострокова мета - створити навчальну програму бакалаврата та магістратури, сертифіковану Міжнародним товариством протезів та ортостанів.

Після Уельського саміту медична реабілітація була визначена як ключова сфера для розвитку практичної співпраці з Україною. З 2015 року понад 500 поранених військовослужбовців та 2000 практикуючих лікарів в Україні отримали користь від послуг, що надаються через Трастовий фонд медичної реабілітації НАТО.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling