Политика

В Минобороны показали, как резервисты с парашютами прыгают (фото)

11 апреля 2018 09:50

Особовий склад оперативного резерву першої черги, який проходять навчальні збори в окремому аеромобільному батальйоні ДШВ Збройних Сил України – здійснює стрибки з парашутом.

Десантування проводиться з багатоцільового вертольота Мі-8 армійської авіації Сухопутних військ із висоти 600 та 800 метрів.

На передодні стрибків, резервісти-десантники пройшли та засвоїли курс повітрянодесантної підготовки, відпрацювали елементи наземної підготовки на тренажерах повітрянодесантних комплексів та самостійно виконали укладку своїх парашутів.

– У мирному житті я працюю у Полтавському водоканалі, і так, як проходжу службу у військовому резерві ДШВ, я охоче виконую стрибки з парашутом. Сьогодні я здійснив свій шостий стрибок, і на цьому не планую зупинятися, – відзначив один з резервістів.

Серед військовозобов’язаних, які здійснювали стрибки, було декілька «першоразників». І сьогодні, вони вперше зустрілися з небом. Проте, всі діяли чітко та впевнено, як в повітрі так, і під час приземлення.

Разом з резервістами, стрибки з парашутом також здійснював і постійний склад окремого аеромобільного підрозділу, причому зі зброєю та спорядженням.

– Ми не розглядаємо стрибок як саму ціль, ми розглядаємо його як один із способів доставки військовослужбовців у район виконання завдань, – підкреслили офіцери ДШВ.

Необхідно відзначити, що дані заходи проводяться в рамках підготовки до проведення батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою та десантуванням.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling