Политика

В АТО определили лучшие артиллерийские расчеты (фото)

8 апреля 2018 16:38

Високий градус суперництва між артилеристами військових частин, що виконують бойові завдання на сході України та перебувають в районах відведення, тривав упродовж п’яти днів. До самого оголошення результатів конкурсу суддівська комісія, до якої увійшли кращі офіцери артилеристи АТО, витримувала інтригу та тримала у напрузі всіх його учасників. Дванадцять бойових артилерійських розрахунків, зокрема реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град», 122-мм самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика», 152-мм самохідної гаубиці 2С3 «Акація» та 122-мм гаубиці Д-30 виборювали право називатись кращими у спеціальній та спортивній номінаціях конкурсу.

Артилерійська смуга перешкод, що складалася із дев’яти етапів — стала справжнім випробуванням на фізичну і психологічну витривалість для кожного. Хлопцям доводилось діяти злагоджено і чітко, аби не просто дійти до фінішу — а й досягти якомога кращих результатів.

Мить істини. На полі, перед бойовою технікою вишикувались учасники. Серед артилеристів-переможців представники танкових, піхотних, десантних частин, а також артилеристи з морської піхоти. Начальник відділу ракетних військ і артилерії штабу АТО оголошує результати. 1 місце серед розрахунків 2С1 вибороли артилеристи із Кривого Рогу. Срібло дісталось артилеристам з морської піхоти. Третіми у рейтингу був розрахунок 122-мм самохідної артилерійської установки 2С1 «Гвоздика» із ДШВ.

Перемогу серед розрахунків 152-мм самохідної гаубиці 2С3 «Акація» здобули представники окремого гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону. Другими були артилеристи одної з механізованих бригад ОК «Захід». А почесне третє місце в артилеристів із окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Серед учасників на БМ-21 «Град» кращими стали реактивники з морської піхоти. Другими — хлопці з Кривого Рогу. А почесне третє місце здобули реактивники окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Всі призові місця артилерійських розрахунків 122-мм гаубиці Д-30 — за десантниками із трьох різних бригад.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling