Экономика

Сумы могут стать "Smart City" уже в этом году

7 апреля 2018 12:28

В Сумах реалізовуватимуть проект інноваційного міста. Для цього міська влада провела тендер на створення програмного забезпечення, що включатиме єдиний кабінет мешканця з функціоналом електронних петицій, бюджету участі, а також міститиме реєстри земель та об’єктів комунальної власності, повідомляє Сумська міська рада.

Сумська міська рада, використовуючи систему закупівель «Прозоро», зекономила на проекті більше 70% від початкової вартості.

Попередньо на проект планувалося витратити 1 мільйон 76 тисяч гривень, але Українська ІТ-компанія погодилась реалізувати ідею мерії за втричі нижчу ціну, а саме 319 тисяч гривень.

Компанія «ОРКІН», котра займається впровадженням системи також продемонструвала потенційний проект єдиної картки сумчанина. Це універсальний засіб, який в перспективі дасть доступ до усіх послуг розумного міста, в тому числі з електронною медичною карткою.

Крім надання зручних сервісів для сумчан, система «Smart City» максимально забезпечить прозорість міської ради, адже кожен зможе побачити за що і коли голосує кожен депутат.

Також буде впроваджено автоматизовану систему звітності виконавчої гілки влади та депутатського корпусу. Всі документи будуть зібрані в одному місці і їх легко можна буде знайти на веб-порталі. Також сумчани зможуть подавати через Кабінет Мешканця документи та цільові звернення, повідомляти про проблеми міста та отримувати послуги он-лайн.

Портал «Smart City» має запрацювати до кінця 2018 року.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling