Политика

Аваков: подразделения МВД готовятся к деоккупации Донбасса

6 апреля 2018 18:39

Про це сьогодні, 6 квітня, повідомив міністр внутрішніх справ під час зустрічі з делегацією Американської ради із зовнішньої політики (AFPC).

«Сьогодні ми розглядаємо кілька варіантів розвитку сценарію на сході. Ми розуміємо, що звільнення території Донбасу та відновлення контролю над східним кордоном буде поліцейською операцією з залученням миротворчих сил, а не військовою. Сили МВС - поліція та гвардія - готуються до цього варіанту», - наголосив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков підкреслив, що в умовах російської агресії особливо помітною є ефективність роботи Національної поліції.

«На початку цього року ми маємо найнижчий рівень вбивств. Статистика вбивств є точною, труп неможливо заховати. Наприклад, в 1997 році в Україні було 4,7 тисячі вбивств, в 2013 році - 1,5 тисячі. Якщо порівняти з 2012 роком - в два рази менше. Насправді феноменальні цифри. Особливо якщо говорити, що у нас війна. Ми бачимо ефективність роботи поліції на вулицях. Патрулювання, яке ми ввели 2,5 роки тому, дає свої плоди», - сказав він.

Міністр внутрішніх справ також відзначив зростання довіри до органів системи МВС.

«Якщо в грудні 2013 року довіра до міліції була на рівні одного відсотка, то зараз рівень довіри до Нацполіції - 39,3%. У нас жодна політична партія не має таких показників, як Національна поліція. Нацгвардія має 52,6%, ДСНС - 50,5%. Ми фіксуємо зростання довіри до всіх інституцій, які у нас реформуються», - підкреслив Арсен Аваков.

Представники американської сторони відзначили динаміку процесу реформування сектору цивільної безпеки України. Проте залишається необхідність подальших послідовних змін на шляху боротьби з корупцією.

«Для того, аби просувати реформи, потрібно позбавитися від корупційних проявів. Ми бачимо багато зусиль з вашого боку щодо цього. І я хочу вам сказати, що у Вашингтоні це добре знають», - зазначив керівник делегації Американської ради із зовнішньої політики Вільям Шнайдер Молодший.

Наприкінці зустрічі Арсен Аваков висловив подяку Уряду США за чітку позицію у протидії російській агресії.

«Ми розуміємо, що деякі європейські компанії співпрацюють з РФ попри офіційну позицію Брюсселю. Америка ж має дуже чітку позицію відносно російсько-українського конфлікту та підтримує Україну», - підсумував він.

Довідка: Понад три десятиліття Американська Рада з питань зовнішньої політики (AFPC) грає істотну роль в дебатах із зовнішньої політики США. Заснована в 1982 році, AFPC є некомерційною організацією, що має на меті інформування тих, хто робить або впливає на зовнішню політику Сполучених Штатів, і сприяння світовим лідерам у побудові демократії та ринкової економіки. AFPC отримала широке визнання в якості джерела своєчасного та глибокого аналізу з питань зовнішньої політики, працює в тісному контакті з членами Конгресу, виконавчою владою і співтовариством, що впливає на політику. У Раді працюють фахівці, відзначені у зовнішній і оборонній політиці. AFPC є цінним джерелом інформації для посадових осіб у вищих ешелонах влади.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling