Политика

Вмешательство РФ в выборы: американский суд вынес первый приговор

3 апреля 2018 20:13

Федеральний суд США виніс перший вирок в рамках розслідування офісу спецпрокурора Мюллера у справі адвоката голландського походження Алекса ван дер Зваана, якого пов'язують з екс-менеджером кампанії Трампа Полом Манафортом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на американське впливове видання The Hill.

"Федеральний суддя у вівторок засудив голландського адвоката Алекса ван дер Зваана до 30 днів ув'язнення за брехню федеральним слідчим", - зазначається в повідомленні.

Крім цього, Ван дер Зваан зобов'язаний виплатити штраф у розмірі $20 тис. Раніше повідомлялося, що йому може загрожувати ув'язнення терміном до п'яти років.

Ван дер Зваан, який одружений на доньці російського олігарха Германа Хана, у лютому визнав себе винним у наданні фіктивних заяв та невірної інформації ФБР. Зокрема, 33-річний чоловік визнав, що брехав ФБР про свою роботу в Україні з екс-главою передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Полом Манафортом та колишнім високопосадовцем у кампанії Трампа Ріком Гейтсом.

Як з'ясували слідчі, протягом останніх місяців передвиборчої кампанії в США в 2016 році ван дер Зваан підтримував контакт з діловим партнером Костянтином Килимником, якого пов'язують з російською розвідкою. Килимник, зокрема, був перекладачем для Манафортав Києві та представляв його інтереси у відносинах з урядом часів Януковича.

Водночас сам Манафорт заперечує звинувачення проти нього, пов'язані з фінансуванням з боку прокремлівського уряду в Україні. Офіс спецпрокурора Мюллера веде окрему справу проти Манафорта в контексті розслідування щодо втручання Росії у внутрішні справи Сполучених Штатів Америки.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling