Харьков

В Харькове презентовали книгу о выдающихся украинках

29 марта 2018 15:30

Відбулася презентація книжки Катерини Бабкіної та Марка Лівіна «Сила дівчат: маленькі історії великих вчинків». Книжка вийшла за ініціативи Internews та за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

«Сила дівчат» – це адаптовані для дітей біографії 50-ти видатних українських жінок, які змінили світ. Перший наклад у 5000 книжок буде безкоштовно розповсюджуватися серед дітей-переселенців, сімей ветеранів АТО, а також через волонтерські організації.

«Звісно, видатних українок набагато більше, ніж п’ятдесят. Але перш за все ми хотіли показати розмаїття напрямків, у яких досягають успіху наші співвітчизниці. У “Силі дівчат“ є історії не лише всесвітньо відомих українок, а й простих жінок, які роблять щоденні подвиги»,– розповіла Олександра Бородіна, радниця Internews Network з інклюзивності та гендерних питань.

«Сила дівчат» розповідає не лише про особистий успіх українок, а й про їхні вчинки, що змінили життя багатьох людей. Серед героїнь проекту – науковиці, лікарки, дизайнерки, військові, спортсменки, режисерки, волонтерки, літераторки.

«Щоб написати одну історію, я досліджував від трьох до двадцяти п’яти джерел. Часом було складно знайти достовірну інформацію, особливо про сучасних героїнь. Наприклад, на початку дослідження біографії Євгенії Закревської я дізнався лише те, що вона полюбляє довгі кольорові шкарпетки», – пожартував Марк Лівін.

Книжка створена у першу чергу для дітей, тому в ній немає складної інформації та дат. Автори розповідають цікаві історії без підручникових штампів та пафосу. «Сила дівчат» навчає читачів бути толерантними до розмаїття ідей, поглядів та думок. Мета проекту – показати, що, попри перешкоди і стереотипи, жінки здатні досягти будь-чого.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling