Общество

В Николаеве соревновались ученики и гвардейцы (фото)

29 марта 2018 15:02

Спорядити та розрядити магазин автомата Калашнікова, стрибнути якнайдалі, перетягнути канат, набити м’яча об стіну та потрапити гранатою в бойову машину - строковики та школярі змагалися у вправності, влучності та силі. В одних «дисциплінах» старшокласники виявились навіть більш тренованими, ніж гвардійці, в інших – майстерність демонстрували вже військовослужбовці.

«Вчусь у дев’ятому класі, займаюся паркуром. Спорт дуже люблю. До змагань готувався. Для мене Нацгвардія – захисники рідної Вітчизни, ці люди захищають країну від загарбників, вони показують, що ми – вільна і незалежна країна! Ми нікому нічого не винні, ми – вільні, ми – незалежні люди!», - поділився своїми враженнями від зустрічі учень Микита Пшеничний.

«Працюю сорок чотири роки. Виконуємо всі нормативи, ганяю школярів, щоб не соромно було, коли підуть служити у Нацгвардію, щоб не були тюхтіями», - пояснив викладач Олександр Плиска.

«Мені було приємно змагатися зі школярами. Вони нас привітали зі святом, а найбільше мені сподобалось перетягування канату, бо тут ми були краще треновані», - посміхається солдат Владислав Бук.

Діти, щоправда, демонстрували не лише спортивні навички. Дівчата подарували українським захисникам танці, пісні та сувеніри, а від бійців отримали іграшкових звірят.

«Учні підготували виступи, вони передали частинку свого серця людям, які сьогодні захищають нашу Батьківщину, несуть нелегку службу в наших умовах. В цей час важливо, щоб військові та школярі контактували», -сказав військовий капелан Володимир Стрельцов. Він також відзначив, що сьогодні активно просуваються проекти співпраці освітніх закладів та Національної гвардії, а також Збройних сил України, в яких йдеться не лише про патріотичне виховання, а й допризовну підготовку молоді.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling