Криминал

В Золочеве под Харьковом пытались украсть полтысячи га земли

29 марта 2018 11:01

Харьковская областная прокуратура требует вернуть государству 566 га земель от арендатора, который годами недоплачивал за пользование участком

Как сообщили "Главному" в облпрокуратуре, Золочевский отдел Дергачевского местной прокуратуры направил в Хозяйственный суд области исковое заявление о признании незаконными и отмене распоряжений райгосадминистрации о предоставлении в аренду 566 га сельскохозяйственной земли и возвращение ее в государственную собственность.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, ще у 2007 році розпорядженням місцевої районної державної адміністрації одне із агропідприємств отримало в оренду сільськогосподарські землі. Однак ділянки надано з порушенням чинного законодавства. Зокрема, без проведення нормативно-грошової оцінки. Як наслідок, аграрій тривалий час сплачував занижену орендну плату.

Кілька років тому агрофірма взяла на себе зобов'язання провести нормативно-грошову оцінку ділянки та укласти додаткову угоду до договору оренди. Однак переоцінку землі так і не зробили. Як наслідок, ТОВ продовжувало сплачувати оренду, сума якої не відповідала економічно обґрунтованій грошовій оцінці землі і була заниженою.

Це і стало підставою для звернення до суду.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling