Новости

У жителя Краматорска, который отказался иметь дела с военкоматом, будут вычитать 15% из зарплаты

22 марта 2018 12:49

Завдяки обґрунтованій позиції публічного обвинувачення, яке здійснювала Краматорська місцева прокуратура, судом винесено обвинувальний вирок чоловіку, який умисно порушив вимоги Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Під час судового розгляду встановлено, що у лютому 2017 року Краматорським міським військовим комісаріатом Донецької області 58-річному місцевому мешканцю повідомлено про необхідність постановки на військовий облік як особи, яка, маючи звання молодшого офіцерського складу, не досягла граничного віку перебування у запасі Збройних Сил України та є військовозобов’язаною.

Однак у зазначений час чоловік до військомату не прибув та ще двічі категорично відмовлявся отримати під підпис повідомлення з попередженням про кримінальну відповідальність за порушення чинного законодавства, про що складено відповідний акт.

Суд визнав доводи прокурора вичерпними та визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 337 (ухилення військовозобов'язаного від військового обліку після попередження, зробленого відповідним військовим комісаріатом) КК України.

Вирок суду – 2 роки виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 15 відсотків із суми заробітку засудженого.

Нагадаємо, виправні роботи — вид адміністративного стягнення, який полягає у праці правопорушника за місцем роботи з певними відрахуваннями у дохід держави.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling