Общество

В Киеве проходят сборы начальников штабов Нацгвардии Украины

22 марта 2018 08:58

У Головному управлінні Національної гвардії України розпочався командирський збір з начальниками штабів. Він включає як теоретичні, так і практичні заняття.

Учасники заходу ознайомилися з нововведеннями та змінами в організації виконання бойових завдань та підготовки особового складу, приділили увагу питанням вдосконалення роботи на командному пункті управління, налагодження зв’язку та автоматизованого управління підрозділами, підготовки штабів та особового складу.

- Застосування новітніх цифрових технологій, сучасних засобів зв'язку, використання сучасних засобів військової розвідки, управління вогнем в рази скорочує час на виявлення та ураження цілей, забезпечує швидкий маневр вогнем, дає змогу отримати більше інформації, необхідної для прийняття рішення. Ми повинні використовувати наявні передові технології для ефективного виконання службово-бойових завдань, а також працювати над підвищенням професійного рівня наших підлеглих, - наголосив командувач НГУ генерал-полковник Юрій Аллеров на відкритті зборів.

Начальники штабів також обговорили пріоритети у роботі з підтримання високої бойової готовності, підвищення рівня професійної підготовки, взаємодії з іншими складовими сектору безпеки та оборони України.

Тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника командувача НГУ (начальника штабу) генерал-майор Олександр Олещенко відмітив, що технічне оснащення та нормативно-правова база, що визначає основні напрямки діяльності Національної гвардії, змінюються і максимально адаптуються для того, щоб підрозділи якісно виконували поставлені завдання, враховуючи сучасні вимоги. Він також розповів про основні аспекти воєнно-політичної обстановки.

Учасники зборів мали змогу обговорити перспективи розвитку організаційно-штатної структури, процеси планування та проблемні питання у діяльності за напрямком.

Практична частина зборів проходить у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів Національної гвардії України, що в селищі Старе.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling