Харьков

Журналисты с востока Украины ознакомились с военным полигоном на Львовщине (фото)

16 марта 2018 14:50

Представники засобів масової інформації з 5 східних областей України відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Прес-тур для журналістів ЗМІ Луганщини, Донеччини, Харківщини, Сумщини та Дніпра відбувся в рамках комунікативної діяльності Харківського прес-клубу, який реалізовує проект «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа» для інформаційних обмінів між регіонами.

Під час поїздки десять журналістів комунальних та регіональних ЗМІ отримали нагоду зустрітись із представниками ЗС Канади зі складу навчально-тренувальної місії операції «UNIFIER. Заступник командира цього підрозділу розповів журналістам про роботу своїх підлеглих в Україні. Описуючи досвід піврічної співпраці з українськими військовослужбовцями він відзначив, що для канадців було за честь працювати із досвідченими та умотивованими україськими солдатами та офіцерами.

Згодом, журналісти отримали нагоду спостерігати за практичними діями піхотинців однієї з механізованих бригад ОК «Захід», які наразі проходять підготовку за 55 денною програмою міжнародного тренувального курсу.

Також представники ЗМІ пересвідчились у тому, що на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного військовослужбовці вже перебрались із наметових таборів у новозбудовані та капітально відремонтовані казарми. Крім того, представники мас-медіа отримали можливість оцінити переваги нової системи харчування, яка запроваджена в усіх їдальнях полігону.

— Поїздка надзвичайно насичена інформацією, новими для нас враженнями. Адже переважна більшість із нас ніколи не відвідували настільки потужний та інфраструктурно розвинутий військовий об’єкт. Цей візит знайде відображення у наших публікаціях, які сприятимуть позбавленню певних стериотипів щодо сучасної української армії. Ми побачили, що у війську позитивні зміни є і їх чимало, — поділилася враженнями представник харківського пресс-клубу Людмила Доля.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling