Политика

В мобильном госпитале в зоне АТО появились даже десерты (фото)

8 марта 2018 09:28

В районі проведення Антитерористичної операції триває поступовий перехід підрозділів і з’єднань на нову систему продовольчого забезпечення за європейськими стандартими. Нещодавно до альтернативної системи харчування долучився і 65-й Військовий мобільний шпиталь, що виконує бойові завдання на Донецькому напрямку.

На вибір військовослужбовцям, які проходять лікування у медичному закладі та лікарсько-сестринському персоналу представлено різноманітний асортимент страв, у тому числі соки, фрукти та кисломолочні продукти тощо.

За словами начальника 65-го Військового мобільного госпіталю підполковника медичної служби Павла Пилипенка, це стало можливим завдяки розробці нового значно розширеного Каталогу продуктів харчування з понад 350 позицій, що дає можливість обирати його складові на вибір в межах коштів, які визначені на одного військовослужбовця на добу.

— Якість харчування значно зросла, вибір перших і других страв, а також холодних закусок виріс, — наголосив начальника госпіталю. — Відтепер у їдальні для українських військових різноманітні супи, рис із овочами, гречка з котлетою, три види салатів, мариновані огірки та болгарський перець, соуси, випічка та хліб, ковбаса та сало по-домашньому. До речи у нас щодня нове меню.

Слід зазначити, що українські військовослужбовці задоволені змінами в системі і якості харчування.

— Мені дуже подобається смачний борщ, якій тут готують, картопля по-домашньому та смажене м’ясо, а також салат із зеленого горошку та морепродуктів. Все різне і всього багато. В раціоні навіть взимку є віноград і багато видів фруктів. Дуже смачні солодкі десерти із сиру, а чай та кава – краще, ніж вдома, — поділився своїми враженнями від харчування за новими європейськими стандартами старший сержант Віталій.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling