Общество

8 марта в контексте гендерных реформ в Нацгвардии Украины

7 марта 2018 08:58

В українському суспільстві стереотипні уявлення про роль чоловіка і жінки змінюються. Сьогодні все більше і жінок, і чоловіків розуміють важливість активної участі жінок у політичній, економічній, соціально-культурній сферах життя суспільства. Практично у всіх сферах життєдіяльності роль жінки зростає. І в цивільних органах, і у військових формуваннях продовжує збільшуватися частка жінок.

Тож відзначення Міжнародного жіночого дня є додатковим акцентом для того, щоб у цей день говорити про досягнення жінок у боротьбі за рівні права та можливості.

Національна Гвардія України, підтримуючи дії Уряду щодо впровадження політики рівності, активно долучилася до процесу розширення прав і можливостей жінок та зміцнення їх ролі в процесі реформ у секторі безпеки.

Протягом останнього півроку інституціоналізовано основи системної роботи за цим напрямом. Введено посаду радника з питань реформування психологічної служби та ґендерної політики командувача НГУ та створено службу з ґендерної інтеграції. Проведено оцінку стартових позицій щодо відповідності принципу рівності прав жінок та чоловіків структур та діяльності Головного управління НГУ. Внесено зміни у нормативно-правові та розпорядчі документи з метою дотримання принципу рівності прав та можливостей жінок та чоловіків у діяльності НГУ.

Нині кількість жінок, що служать та працюють у Національній гвардії, становить 9,8% від загальної чисельності особового складу.

Сьогодні вже ніхто не має сумнівів у доцільності залучення осіб жіночої статі на військову службу як повноправних суб’єктів військової діяльності. Разом з тим, це потребує пошуку нових підходів в організації й реалізації процесу військової служби.

Тому серед основних завдань, які стоять перед нами, є підвищення ґендерної компетентності військового професіонала для подолання упередженого ставлення до військовослужбовців жіночої статі, попередження, вияву, реагування на будь-які дискримінаційні прояви та реалізацію принципу рівних прав та можливостей.

Заради майбутнього наших дітей, жінок і чоловіків, жіночий голос звучить все впевненіше. Жінки всього світу об’єднуються, щоб підтримати одна одну, щоб нагадати про рівність та повагу. Командування Національної гвардії України підтримує позицію, що принцип рівних прав та можливостей – це рушійна сила у побудові суспільства партнерства, поваги та гідності.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling