Экономика

Япония поможет 3 городам Украины с проблемой мусора

24 февраля 2018 14:14

Уряд Японії допоможе Києву, Дніпру і Харкову реалізувати проекти з поводження зі сміттям.

З 21 лютого у трьох обласних центрах працюватиме місія Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), передає Главное з посиланням на Мінрегіон.

Як зазначив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Мінрегіон співпрацюватиме із урядом Японії у рамках реалізації проектів поводження з відходами.

"Цей амбітний проект дозволить Києву за рахунок підтримки уряду Японії, залучених кредитних коштів, за рахунок державної підтримки через ДФРР і місцевого бюджету реалізувати проекти щодо реконструкції другої черги каналізаційного колектору в місті, дюкерів через річку Дніпро, а також модернізувати Бортницьку станцію аерації", - зазначив він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі підтвердив готовність уряду Японії надавати підтримку Україні через систему ООН.

"У 2018 році ми плануємо виділити 4 мільйони доларів на реалізацію проектів, імплементованих ООН та відповідними агенціями, - розповів він. - Фінансова допомога надаватиметься в рамках семи проектів системи ООН в Україні: Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Програмою розвитку ООН (ПРООН), Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ)».


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling