Экономика

Озвучена сумма, выделенная на поддержку украинских аграриев

11 февраля 2018 11:29

Кабінет Міністрів України схвалив програму підтримки аграрного сектору на 2018 рік. Загальна сума підтримки зросте на 15% і становитиме 6,3 млрд гривень, повідомляє Главное з посиланням на Урядовий Портал.

Програмою передбачено: компенсацію 25% вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання українського виробництва; компенсацію частини тіла кредиту, залученого на будівництво тваринницьких комплексів; здешевлення утримання ВРХ молочного напрямку на агропідприємствах із розрахунку 1 500 гривень/голову/рік; – здешевлення утримання молодняку (до 1 року), що утримується в господарствах громадян із розрахунку 2,5 тисячі гривень/голову/рік; здешевлення на 80% вартості посадкового матеріалу у садівництві та ягідництві.

Крім того малим та середнім фермерським господарствам передбачено відшкодування 100% вартості закупленого українського насіння, 90% вартості дорадчих послуг. Також ця категорія сільгосптоваровиробників отримає доступ до дешевого кредитного ресурсу, а також скористається додатковою преференцію при купівлі української сільгосптехніки – їм компенсується 40% її вартості;

В рамках підтримки та розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів держава співфінансуватиме проекти, які реалізуються в тваринництві, садівництві, будівництві сховищ.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling