Техно

14 новых изобретений украинских ученых

10 февраля 2018 12:14

Українські вчені створили 14 винаходів для медицини, армії та сільського господарства, які або вже використовуються в конкретних сферах, або повністю готові до впровадження

Новітні системи для військової логістики, виявлення ВІЛ на ранніх стадіях, запобігання руйнування стратегічно важливих споруд – такі результати роботи українських вчених за держзамовленням протягом останніх 2 років, передає Главное з посиланням на Міністерстві освіти

Так, у «Львівській Політехніці» створено систему, яка в режимі он-лайн збирає і передає інформацію про деформацію і зміну положення великих інженерних споруд за допомогою геодезичного моніторингу. Серед переваг розробки – можливість бездротової передачі даних від геодезичних приладів до сервера, оперативне розгортання і згортання системи на об’єкті моніторингу тощо.

У ДП «Український науковий центр розвитку інформаційних технологій» створили програмно-технічний комплекс для моніторингу, аналізу та прийняття рішень в сфері військової логістики. Система здатна збирати інформацію з різних джерел, обробляти її та візуалізувати необхідні дані на широкоформатних екранах. Це дозволяє замінити тривалу обробку паперів і файлів з різних баз даних.

Національний університет біоресурсів і природокористування розробив систему моніторингу, забезпечення посівів рослин мінеральними добривами. Система дозволяє оперативно оцінити реальну потребу рослин в добривах, щоб розподілити їх відповідним чином.

Тест-систему виявлення ВІЛ навіть на ранніх стадіях інфекційного процесу створили за держзамовленням у ПАТ «Науково-виробнича компанія «Діапроф-Мед». Цю можливість тесту дає його висока діагностична та аналітична чутливість.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling