Политика

Муженко рассказал военным атташе об учениях ВСУ

9 февраля 2018 18:26

Загрози для безпеки та територіальної цілісності України можуть виходити відразу з кількох напрямків. Виходячи з цього, одним із ключових пріоритетів воєнної реформи та підготовки військ є підвищення їх мобільності.

Такий висновок 8 лютого, під час зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, висловив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, мова йде про переміщення відповідних сил та засобів — бригад, полків, батальйонів, які будуть переміщуватися на загрозливі напрямки, виходячи з активності і оцінки характеру дій противника. Відповідні дії відпрацьовувалися під час стратегічних навчань, які передбачали переміщення і здійснення маневру на великі відстані.

— Я веду мову про навчання: «Літня гроза 2016», «Південний вітер 2016» і «Непохитна стійкість 2017», коли здійснювалося переміщення різними способами. Мається на увазі — залізничним транспортом, автомобільним транспортом, своїм ходом, повітряним транспортом, і рейдові дії десантно-штурмових військ на відстань більше 1000 кілометрів, — нагадав начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України.

Він також зауважив, що під час таких навчань велика увага приділяється здатності військ долати водні перешкоди, яких багато в Україні.

— Ми не збираємося форсувати Волгу. Ми збираємося йти по своїй території і по своїй землі. І як би хто які б «фейкові» там не вкидав документи, в нас немає завдань за межами кордонів України, — підкреслив генерал армії України Віктор Муженко.

За підсумками зустрічі полковник Норберт Хесс, аташе з питань оборони Федеративної Республіки Німеччини та президент Київської асоціації військових аташе дав високу оцінку прогресу у реформах, якого Збройні Сили України досягли у 2017 році.

— Ви і ваші Збройні Сили досягли доволі значного прогресу за такий короткий час. Справа тут не просто в досягненнях за короткий час, а в тому що все це було зроблено під час війни. Я не знаю жодного народу, жодної країни яка зробила те, що ви робите зараз. Ви можете пишатися тим, що ви вже зробили, ви можете пишатися своїми Збройними Силами. Я особисто пишаюся тим, що є свідком та частиною цього процесу розвитку ваших Збройних Сил, — наголосив військовий аташе ФРН.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling