Харьков

Суд признал: Минобороны обязано компенсировать потери жителям, пострадавшим от подрыва Балаклеи (документ)

7 февраля 2018 17:02

Київський районний суд Харкова визнав право всіх жителів Балаклії, які постраждали або зазнали збитків від вибухів на армійських складах, на компенсацію збитків від Міністерства оборони України.

Відповідне рішення суду оприлюднив на своїй сторінці у соцмережі адвокат Роман Лихачьов. Тобто - кожен постраждалий має право подати до МО відповідний іск до суду.

Нагадаємо, Андрій Усатенко – учасник бойових дій в Ірані. Унаслідок вибуху на складі боєприпасів була пошкоджена його квартира, згоріли автомобіль та гараж.

«Оскільки ні Міністерство оборони, ні Харківська обласна адміністрація, ні Служба безпеки України, ні військова частина не вважають себе винними у цій ситуації, ми вирішили звернулися до суду для відшкодування збитків. За розрахунками збитків, матеріальна шкода складає 318 231 гривен», – розповів Ліхачов.

За словами адвоката, шкода за ремонт квартири наразі компенсована, однак Міноборони відмовляється компенсувати збитки на суму у 242 006 гривень за згорілий автомобіль.

«Що стосується автомобіля, то жодна зі сторін не хоче компенсувати завдану шкоду. Міністерство оборони каже, що це не їхні снаряди вибухали, а СБУ досі не надає даних про те, чи були диверсанти», — розповів Ліхачов.

Адвокат вважає, що Міноборони, СБУ та військова частина затягують розгляд справи, оскільки у випадку задоволення позову, компенсації вимагатимуть інші жителі Балаклії, чиє житло було пошкоджено внаслідок вибухів.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling