Общество

Украинские спасатели получили новую технику от немцев (фото)

20 января 2018 14:39

Українські рятувальники покращили навички надання домедичної допомоги постраждалим при ДТП і отримали нову спеціальну аварійно-рятувальну техніку від німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Про це повідомляє Главное, з посиланням на прес-службу ДСНС України.

Нові автомобілі САРМ-Л вироблені в Німеччині та оснащені спеціальним гідравлічним та пожежно-рятувальним обладнанням, що відповідає європейським стандартам. Також їх можна використовувати для сповіщення населення про надзвичайну ситуацію, організацію радіозв’язку у радіусі 20 км, гасіння пожежі та надання домедичної допомоги постраждалим до прибуття швидкої.

Крім того, з 15 по 19 січня GIZ організував 5-денний тренінг для 48 українських рятувальників по роботі з обладнанням, яким оснащені ці аварійно-рятувальні машини, а також домедичній підготовці із відпрацюванням сценаріїв типових травм постраждалих і деформацій машин при ДТП.

Кінцева мета застосування отриманих навичок – врятувати людину із пошкодженого автомобіля найменш травматичним для неї способом в найкоротший проміжок часу.

Вже найближчим часом нові аварійно-рятувальні машини запрацюють на найбільш небезпечних ділянках доріг у Маріуполі, Борисполі, Лисичанську, Лубнах, Харкові та Києві.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling