Общество

Характер и воля: гвардеец, потерявший в АТО обе ноги, принял участие в соревнованиях по стрельбе (фото)

13 декабря 2017 08:40

Компанія «Зброяр» 10 грудня на одному із полігонів в Чернігівській області проводила благодійний турнір по стрільбі з дисципліни F-клас. Основною метою змагань було привернення уваги суспільства до проблем воїнів АТО та збір коштів на реабілітацію військовослужбовців, які постраждали в ході бойових дій. До такого заходу долучились стрільці з різних куточків України. В списку тих, хто зареєструвався до участі у турнірі були як цивільні, так і військові стрільці. Загальна кількість учасників 32 чоловіки. Відстань, на якій велась стрільба становила 1000 ярдів (914метрів). Одним із бажаючих виступити на змаганнях став Левкун Микола, військовослужбовець Національної Гвардії України, який під час виконання завдань в АТО в березні 2017 року втратив обидві ноги. Микола був зареєстрований під номером 24 у групі FTR (гвинтівки 308 калібру).

F-клас представляє собою змагання по стрільбі на точність на заздалегідь відомі відстані. Законодавцями в цьому виді спорту являються Канада, Англія та США. Ця дисципліна поділяється на два підкласа: FTR та F-Open. Вимоги і обмеження між ними відрізняються лише по модифікації зброї та по вазі (FTR.-це калібр 223 та 308., F-Open-це усі інші калібри до 8мм включно). Загальні правила для них майже однакові. Відстані, на яких ведеться стрільба на міжнародних турнірах: 800,900,1000 ярдів.

В Україні даний вид стрільби з’явився в 2009 році. Починаючи з 2010 року Українські стрільці почали приймали участь в особистому заліку на Чемпіонаті Європи. З 2011 року розпочали виступи в командному заліку.

Змагання виявились цікавими та запеклими не зважаючи на примхи погоди, яка постійно вносила свої корективи в процес стрільби. За підсумками Микола Левкун показав 11–ий результат та проявив неймовірний характер та волю до перемоги! Організаційний комітет турніру ТОВ «Зброяр» прийняв рішення передати зібрані кошти Левкуну Миколі - військовослужбовцю НГУ для лікування та подальшої реабілітації.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling