Политика

Аваков: Государство Израиль – постоянный партнер МВД на пути создания безопасной среды (фото)

8 декабря 2017 15:47

Держава Ізраїль – постійний партнер МВС на шляху розбудови безпечного середовища. Про це сьогодні, 8 грудня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з делегацією Кнесету Держави Ізраїль.

«З часу встановлення українсько-ізраїльських відносин Держава Ізраїль продемонструвала себе, як надійний партнер на шляху розбудови безпечного середовища в Україні. Ми сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та взаємопорозуміння», – наголосив міністр внутрішніх справ.

Він також зазначив, що наразі підготований проект договору про реадмісію осіб між Україною та Ізраїлем.

«Цей текст буде найближчим часом надіслано від Державної міграційної служби України дипломатичними каналами до Держави Ізраїль. Ми сподіваємося на його ухвалення», – додав Арсен Аваков.

Голова Національної поліції Сергій Князєв нагадав про результати затримання злочинної групи «Торпеда», яка намагалася втягнути Україну в міжнародні конфлікти.

«Озброєне злочинне угруповання «Торпеда» здійснило чотири протиправних порушення щодо релігійних установ Держави Ізраїль. Сплюндрована синагога в Чернівцях 19 листопада 2016 (ч. 4, ст. 296 КК України - Хуліганство), свиняча голова на могилі рабе Нахмана в Умані 21 грудня 2016 ( ч. 3 ст.161 КК України - Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії), спроба підпалу синагоги у Львові 30 червня 2017 (ч.1 ст. 296 КК України - Хуліганство), вибух в Умані 21 вересня 2017 (ч. 4, ст. 296 КК України - Хуліганство) – все це справа рук одного угруповання, активістів якого затримала Нацполіція у жовтні», – додав він.

Голова комітету Кнесету з внутрішньої політики і охорони навколишнього середовища Давід Амсалем запевнив, що Держава Ізраїль розуміє, наскільки важлива місія Міністерства внутрішніх справ, як центрального органу з питань формування і реалізації державної політики у сфері захисту прав і свобод громадян та боротьби зі злочинністю.

«В Ізраїлі проживають багато вихідців із України, значна частина нашого населення небайдужа до ситуації у вашій країні. Тому для нас важливі відносини та взаємна підтримка на міжнародній арені», – додав він.

Нагадаємо, для розробки проекту договору про реадмісію осіб створили спільну робочу групу на рівні спеціалістів з міграційних служб України та Держави Ізраїль.

Джерело: Департамент комунікації МВС України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling