Экономика

Под Ровно полиция изъяла 1 тонну янтаря на 10 млн грн (фото)

6 декабря 2017 17:23

Поліцейські викрили цехи з обробки «сонячного» каміння та склади його зберігання. Під час обшуку вилучили понад тонну незаконно видобутого бурштину.

На території Рівненської області правоохоронці на постійній основі проводять заходи з протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю, викриття та документування протиправної діяльності.

Упродовж року поліцейськими було задокументовано факти незаконно видобування бурштину на території північних регіонів області. Крім того, затримувались копачі та вилучалось обладнання для його видобування. У деяких випадках копачі чинили опір правоохоронцям.

В межах провадження оперативники управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління ГУНП у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області встановили, що дане «сонячне каміння» зберігалося на складах, а в подальшому оброблялося у підпільних цехах та експортувалося за межі країни.

Провівши низку слідчо-оперативних заходів, було встановлено місця зберігання незаконно видобутого бурштину-сирцю та підпільні цехи з його обробки.

5 грудня правоохоронці провели санкціоновані обшуки у складських приміщеннях та підпільних цехах. Процесуальні заходи проводилися на території м. Рівне, Рівненського та Сарненського районів.

Оперативники управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчі слідчого управління Головного Управління Національної поліції у Рівненській області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області вилучили понад тонну обробленого та необробленого бурштину різної фракції. Крім того, мотопомпи та пристосування для видобутку бурштину - шланги, шрейдери тощо.

За попередніми даними вартість вилученого дорогоцінного каміння становить понад 10 мільйонів гривень.

На одному з обшуків поліцейським надали сумнівні документи про начебто імпорт каміння з країн Азії. Проте, оброблене каміння навпаки експортувалося за кордон.

На даний час проведення процесуальних заходів продовжується, встановлюються особи, які організували незаконну діяльність та функціонування підпільних цехів.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling