Харьков

Командующий НГУ отметил успехи Харьковской бригады за три года существования (фото)

14 ноября 2017 08:34

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров високо оцінив темпи відбудови військового містечка 3-ої бригади оперативного призначення в Харкові, на місті якого у 2014 році були одні руїни. Він переконаний, що досвід харківських гвардійців щодо облаштування пункту постійної дислокації заслуговую на увагу і має бути розповсюджений по всій Національній гвардії України.

Про це він заявив у підсумку перевірки, як відбувається відбудова інфраструктурної бази військового містечка №2 3-ої бригади оперативного призначення Східного територіального управління НГУ.

«Створені об’єкти – сучасні, продумані, відбудовані з урахуванням економії державних коштів і заслуговують на те, щоб бути представленими в якості передового досвіду на підведенні підсумків за рік у головному управлінні Національної гвардії України», – зазначив він.

Бригада була створена в 2014 році і тоді ж отримала для свого розташування земельну ділянку із зруйнованими будівлями, без будь-якої інфраструктури та умов для проживання. Наразі бригада активно розвиває та відбудовує військове містечко.

Генерал-полковник Юрій Аллеров подивився тактичне поле протиповітряної оборони, де вже майже рік відбувається підготовка та проходить польовий вишкіл підрозділів ППО. Командувач також оглянув склади зберігання озброєння, продовольчий склад і містечко утримання службових собак.

Начальник служби озброєння Східного територіального управління НГУ підполковник Роман Телегін представив командувачу польову мобільну кімнату зберігання зброї обладнану на базі морського контейнеру. Вона вміщує до 400 одиниць стрілецької та 100 одиниць кобурної зброї, має автономну світлозвукову сигналізацією та освітлення. Такі кімнати зберігання зброї дозволяють забезпечити надійне зберігання озброєння та боєприпасів під час виконання службово-бойових завдань поза межами пунктів постійної дислокації. Наразі вони є в кожній військовій частині територіального об’єднання.

Під час відвідування містечка утримання службових собак Юрій Аллеров поспілкувався з кінологами, спитав про потреби, а також поцікавився перспективами обладнання містечка. Активні роботи по обладнанню цього містечка розпочалися менше місяця тому. Наразі вже створені належні умови для утримання шістьох службових собак та клас підготовки кінологів. У подальшому містечко матиме всі елементи, необхідні для утримання та підготовки чотирилапих.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling