Общество

В Ивано-Франковской области один из мэров назвал бойцов АТО "бандитами"

10 ноября 2017 18:16

Місцеві учасники АТО заявляють, що це не перший випадок, коли мер дозволяє собі такі випади у сторону бійців. Мер Косова ж заявляє, що має підстави так говорити.

Вчора у Косові під час спільного засідання спілки учасників АТО та бійців ДУК "Правий сектор" стався конфлікт військових з мером Косова Юрієм Плосконосом. За словамми присутніх на зборах, коли почали розглядати 4 питання, у приміщення раптово увірвався міський очільник.

Учасники АТО вже раніше мали конфлікти з міським головою. Бійці стверджують, що мер часто дозволяє собі нетактовні висловлювання в їх адресу. Користуючись присутністю мера на засіданні, атовці запитали Юрія Плосконоса про причину таких його висловлювань. Після чого, як стверджують очевидці, мер почав кричати, що всі місцеві учасники АТО - це бандити, які перевдягнулися зі спортивних костюмів у камуфляжну форму. При тому Плосконос звинуватив бійців у рекетирстві та вимаганні грошей з місцевих лісових господарств.

"Коли його попросили назвати хоча б один факт такого рекетирства, мер заявив, що в районі нема ні одного порядного учасника АТО", - розповідають Косівські атовці журналістам.

Учасники зборів також стверджують, що мер почав навмисно провокувати хлопців на бійку, пише frankivchany.if.ua.

Наші журналісти звв'язалися з Юрієм Плосконосом, щоб почути його коментар з даного питання. Мер наполягає, що конфлікт навмисно загострює один з учасників АТО, який був його конкурентом на виборах, та тепер, буцімто, прагне вигнати очільника мііста із займаної посади.

"Я справді говорив про те, що атовці, а зокрема "Правий сектор" займається в місті не тим, чим потрібно. Взяти хоча б той випадок, що головному лікарю ЦРЛ вилили зеленку в очі і тепер у людини лишилося 10% зору", - каже Юрій Плосконос.

Нагадуємо, що наприкінці жовтня цього року невідома жінка вихлюпнула зеленку в очі головному лікарю Косівської ЦРЛ. Це сталося у вбиральні лікарні. У цей час у кабінеті лікаря перебувало 13 представників "Правого сектору", які прийшли на прийом до головного лікаря зі скаргою на бездіяльність працівнииків Косівської ЦРЛ.

Судячи зі слів мера, він звинувачує в інциденті саме представників "Правого сектору".

"Я вважаю, що вони на теперішній час поводять себе як люди, що ходили в "адідасовських" костюмах у 90-х. Тільки вони ппоміняли костюми на камуфляжі. Якщо вони вважають, що при владі корупціонери, то нехай доведуть це, а не діють такими методами", - підтверджує мер свої слова, сказані напередодні самим атовцям.

Косівські вояки стверджують, що хотіли опублікувати замітку про інцидент у місцевому друкованому ЗМІ, та газета не горить бажанням висвітлювати конфлікт.

"Ми припускаємо, що мер може чинити тиск на журналістів", - кажуть учасникии АТО.

Такий тиск Юрій Плосконос заперечує: "Нехай публікують де хочуть. Мене не цікавить, що вони там мелють язиками, бо людей судитимуть по справах, а не по ляпанню язиком".

Косівські бійці АТО також зауважують, що при обранні в мери, Юрій Плосконос фігурував як волонтер. Та з обранням на посаду мер про свою волонтерську діяльність забув. Натомість почав відкриту ворожнечу з бійцями.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling