Харьков

Служба по стандартам ЕС. Для реализации проекта НАТО выбрало Нацгвардию (видео)

2 ноября 2017 16:50

В заході взяли участь близько двохсот представників Національної гвардії України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України та Збройних сил України.

«НАТО має більш ніж 60-річний досвід співпраці з сектором оборони та безпеки. Це робить Альянс унікальним місцем для розуміння ризику корупції, як основного завдання безпеки та важливості сприяння належній практиці зміцнення, доброчесності та належного врядування у мирний час та під час кризи. Програма спрямована на підтримку оборонних установ та людей, які працюють в (цивільних та військових сферах) для вирішення проблем реформування управління та оборонної трансформації. Програма надає практичні інструменти, індивідуальні та стратегічні поради, спрямовані на зміцнення цілісності, прозорості та підзвітності в оборонних інституціях. Також надає підтримку оборонним інституціям для максимального управління ресурсами - людськими та фінансовими, і зменшує ризик корупцїі», - зазначив під час відкриття заходу менеджер програми НАТО з будування доброчесності пан Крістофер Штаудт.

Програма НАТО з будування доброчесності функціонує в Україні з 2007 року. На базі Академії це вже третій семінар, який проводиться в рамках цієї програми і об’єднує всіх силовиків Харківщини для ефективного усвідомлення та обговорення питань, передбачених семінаром.

Цього разу на семінарі з доповідями виступили три лектори. В своїх доповідях вони підняли питання міжнародної антикорупційної законодавчої бази, прозорості та відповідальної звітності в управлінні персоналом та питання важливості особистої доброчесності, честі та кодексу поведінки.

«У травні 2017 року Академію відвідав Голова Представництва НАТО в Україні пан Александер Вінніков, який зазначив, що наш навчальний заклад є основною платформою східного регіону України для провадження програм НАТО в Україні. На мою думку, це є значним результатом нашої активної позиції та відкритості до міжнародної співпраці», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Національної академії Національної гвардії України полковник Сергій Мартиненко.

Наразі Академія активно бере участь у функціонуванні двох програм НАТО – програма з будування доброчесності та програма професійного розвитку Україна – НАТО офісу зв’язку НАТО в Україні. В рамках роботи зазначених програм вже близько двох тисяч силовиків взяли участь у міжнародних заходах, що проводились на базі Академії Нацгвардії в Харкові.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling