Политика

Бардак в ВСУ: всплыли шокирующие подробности про тыловых крыс и взрывы в Калиновке (документ)

2 ноября 2017 14:14

У день вибухів на арсенал біля Калинівки пропустили шість цивільних “із запалювальними речами”. Про це повідомляє Вежа.

Увечері того ж дня на арсеналі цієї військової частини почалася пожежа та масштабні вибухи снарядів, котрі стали однією з найбільших катастроф на військових арсеналах України.

Про це йдеться в постанові Калинівського районного суду Вінницької області, опублікованої в Єдиному реєстрі судових рішень. У постанові зазначається, що черговий на КПП військової частини, “допустив недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, а саме виконав усне розпорядження командира в/ч А1119 підполковника ОСОБА_2 та допустив на технічну територію військової частини А 1119 шість цивільних осіб працівників підприємства «Аріадна-Полісся» всупереч встановленому порядку без наявності погодження ГУ ВКР ДКР СБУ та матеріальної перепустки.

В постанові повідомляється, що інцидент трапився о 13:20 26 вересня 2017 року – за кілька годин до початку вибухів на арсеналі. Окрім того, цивільними особами на територію військової частини було доставлено “нафтопродукти, курильні та запалювальні речі”.

Свою вину черговий на КПП визнав, окрім того це було доведено матеріалами справи.

Калинівський районний суд наклав на обвинуваченого стягнення у штрафу в розмірі 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 2465 гривні. Також обвинувачений мусить сплатити судовий збір у розмірі 320 гривень.

Нагадаємо, що ввечері 26 вересня поблизу м. Калинівка, Вінницької області, розпочалась пожежа на одному з найбільших в країні військових арсеналів. Внаслідок вибухів в перші години з прилеглих населених пунктів було евакуйовано понад 30 тисяч людей, на ліквідацію наслідків катастрофи урядом виділено 100 мільйонів гривень.

В результаті вибухів було втрачено близько 20 тисяч тон боєприпасів, зокрема реактивних снарядів для систем залпового вогню, пошкоджено понад 2000 будинків, п’ять з яких – не підлягають відновленню. Жертв серед населення вдалося уникнути.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling