Новости

Экс-боец АТО пытался ввезти в Киев огромный арсенал оружия и боеприпасов (фото, видео)

1 ноября 2017 13:30

Небезпечні предмети знайшли і під час огляду автомобіля та помешкання киянина. Розпочато кримінальне провадження.

Автомобіль марки «Форд Транзит» зупинили поліцейські батальйону супроводження столичного главку через те, що водій ввечері їхав із вимкненими фарами. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у салоні іномарки підозрілі предмети, схожі на боєприпаси.

«Оглянули автомобіль та виявили боєприпаси: два гранатомети, кілька тисяч патронів різного калібру, які знаходилися у металевих коробках та дерев’яних ящиках, шість магазинів та два ножі, 6 гранат та запали до них», - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Окрім цього, правоохоронці виявили один 30-тиміліметровий освітлювальний патрон та 40 предметів, схожих на підствольні гранати ВОГ-25.

У подальшому поліцейські провели огляд помешкання чоловіка та вилучили кілька сотень патронів.

Чоловік пояснив, що привіз боєприпаси із зони АТО, де раніше служив у складі добровольчого батальйону. Він зберігав їх у своєму гаражі поруч із будинком, але вирішив перевести у село в сусідню область для подальшого зберігання.

Вилучені предмети направлено на експертні дослідження.

Поліцейські затримали 50-річного правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

«Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальне провадження за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі», підсумував Андрій Крищенко.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling