Политика

На Донбассе будут заочно судить командира "отряда "Легион" (фото)

20 октября 2017 17:38

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) стосовно посібника терористів.

Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року 35-річний уродженець м. Донецька добровільно вступив до складу терористичної організації «ДНР», а саме став командиром незаконного збройного формування – терористичної групи «отряд «Легион» та отримав позивний «Француз».

За час існування «отряд «Легион» під його керівництвом брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі аеропорту ім. С.Прокоф’єва м. Донецька, поблизу міст Старобешеве, Дебальцево, Логвіново та на території Шахтарського району Донецької області.

Крім того, у листопаді 2014 року обвинуваченого обрали так званим «депутатом» від псевдо-політичної сили «Донецкая Республика», а у грудні того ж року призначили «заместителем главы комитета по охране здоровья, охране материнства и детства».

Спільник бойовиків, використовуючи надані представниками терористичної організації «ДНР» владні повноваження, забезпечуючи формування у населення думки щодо легітимності створених «установ ДНР», бере участь у розробці та подальшому прийнятті документів з питань регулювання роботи медичних установ на захопленій бойовиками території Донеччини.

Також, у квітні 2016 року посібника терористів призначили «председателем» так званої «временной комиссии Народного совета ДНР по вопросу передачи рынков, действующих на территории ДНР, в государственную собственность», за час роботи якої під контроль бойовиків перейшло майже 80 ринків.

Оскільки чоловік продовжує працювати на терористів, його судитимуть заочно. Максимальне покарання – 15 років ув’язнення.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling