Политика

На Донбассе определили наиболее подготовленное артиллерийское подразделение

18 октября 2017 20:05

На Донеччині завершився черговий етап змагань на кращу артилерійську батарею Сухопутних військ Збройних Сил України. Мінометна, самохідна, реактивна та гаубична батареї артилерійських підрозділів оперативного командування «Південь», які виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції, виборювали право представляти Сухопутні війська на першості Збройних Сил України. Зазначимо, що змагання проводилися у районах відведення.

За словами офіцера управління ракетних військ і артилерії, кожний артилерійський підрозділ оцінювався у чотирьох номінаціях: тактичній, індивідуальній, спеціальній та спортивній. Зокрема, під час тактичної номінації перевірялась злагодженість батареї під час виконання тактичних навчань з бойовою стрільбою, водночас, в індивідуальній — оцінювались практичні навички військовослужбовців батареї щодо виконання ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою. За виконання завдань кожної з номінацій артилерійська батарея отримує бали, які в кінцевому результаті й визначать найкращу мінометну, самохідну, реактивну та гаубичну батарею Сухопутних військ.

— Під час організації цих змагань ми в першу чергу враховували досвід АТО, — говорить офіцер. — Усі ці номінації, точніше їх завдання, це реальна бойова робота артилеристів. До прикладу, у тактичній номінації крім виконання вогневих завдань бойовим пострілом перевірялись тактичні дії батареї, спроможність командирів приймати рішення до вказаної обстановки, планувати бойові дії, ставити завдання підрозділам та організовувати їх виконання. Одночасно, на кожному з етапів оцінювались практичні дії бойових розрахунків.

Самі ж учасники зазначають, що проведення цих змагань — хороша нагода не лише визначити найбільш підготовлений підрозділ, а й вдосконалити практичні навички, обмінятися реальним бойовим досвідом, набутим за роки проведення антитерористичної операції та захисту України від російської агресії.


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling