Харьков

Школьники Харькова ознакомились с новейшими образцами техники и оружия Национальной гвардии (фото, видео)

13 октября 2017 16:33

Гостей ознайомили з особливостями військової служби, показали зброю, техніку та підготовку курсантів.

Цього дня близько тисячі школярів із загальноосвітніх шкіл Харкова та області на власні очі побачили буденне військове життя та поспілкувались із майбутніми офіцерами.

«Вітаю всіх присутніх із наступаючими святами Днем захисника України та Покровою Пресвятої Богородиці. В Академії сучасна та потужна навчально-матеріальна база для ґрунтовної підготовки офіцерів, яких сьогодні потребує наша держава. Запрошую на навчання майбутніх випускників шкіл, адже тут ви зможете обрати спеціальність за напрямом, який вам подобається», - привітав гостей заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма.

На стройовому плацу Академії школярам були представлені показові виступи взводу спеціального призначення, парадних розрахунків з карабінами і шаблями, дефіле духового оркестру Академії та барабанщиків.

По завершенню офіційної частини гостям продемонстрували умови проживання та навчання. Школярі оглянули навчальні класи, тренажерний та вогневий комплекси, їдальню та спальні приміщення. Присутні з великим інтересом розглядали виставку зброї і техніки, зразки форми одягу і екіпіровки.

Особливу увагу школярі звернули на вогневий комплекс, адже офіцери дозволили спробувати школярам свої сили у стрільбі в мультимедійному тирі. Наприкінці заходу всі присутні переглянули відео в центрі культури про життєдіяльність та навчальний процес Академії.

Новітні інтерактивні засоби навчання, сучасні аудиторії, тренажери та розповіді досвідчених викладачів з досвідом участі в антитерористичній операції – все це не залишилося поза увагою хлопців і дівчат.

«Протягом всього дня екскурсія була дуже цікавою. Мені сподобалася виставки озброєння та техніки. Вперше в своєму житті я потримала в руках зброю. Також вразив електронний тир. Я приємно вражена, що сьогодні тут навчатися і стати офіцером мають змогу дівчата. Я прикладу максимум зусиль, аби вступити до цього начального закладу», - ділиться враженнями учениця випускного класу Юлія Денисенко.

«Дні відкритих дверей є дуже важливим інструментом проведення агітації, тому ми завжди ретельно готуємось до їх проведення. Кожен з гостей згодом може стати нашим потенційним абітурієнтом або обрати службу у Національній гвардії, а наша задача пояснити школярам переваги та перспективи такого вибору», - зазначив начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган. 


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling