Харьков

В Харькове студенты проверили, как и чем будут кормить гвардейцев зимой (фото, видео)

12 октября 2017 12:32

В рамках спільного проекту прес-служби Східного територіального управління і харківської державної академії культури «АТОграф» майбутні журналісти з’ясовували – як проводиться заготівля овочів у військових частинах Нацгвардії.

Сьогодні, коли кожна родина готується до зими, велика гвардійська сім'я також піклується про те, щоб її солдати мали різноманітне та повноцінне харчування.

Бійці змінили свою форму на спецодяг, а замість зброї в їх руках — мішки з овочами. Сьогодні вони беруть участь у загально корисній справі — проводять заготівлю продуктів на зиму.

«Я вважаю, що заготівля овочів на зиму – це дуже важлива робота. Тому від того, як ми проведемо цю заготівлю, буде залежати наш зимовій раціон», – поділився думкою старший солдат Артем Показанів.

На базі харківських військових частин майбутні журналісти з’ясували, як проводиться заготівля овочів до зимового періоду і що дозволить забезпечити повноцінне вітамінізоване харчування бійців як в стаціонарних, так і польових умовах.

«При підготовці до зимового періоду у військових частинах заготовляють овочі та консервацію. Період заготівлі проходить в період з червня по листопад. Запорукою успіху під час тривалого зберігання овочів є дотримання певної температури та режиму вологості у овочесховищі», – розповідає помічник начальника продовольчої служби 3 бригади старший лейтенант Олександр Лєщин.  

Як то кажуть, «готуй сані з літа», тому тут кожен зацікавлений зробити свою роботу якісно, бо це командна робота і від цього буде залежати, що в взимку буде у солдата на столі.

Крім того, у військовій частині 3017 працюють над вдосконаленням фонду для зберігання овочів в зимовий період. На сьогоднішній день проводиться будівництво овочесховища, яке дозволить проводити тривале зберігання близько 70 тон овочів.

«На сьогоднішній день в частині закуплено, перебрано, просушено та закладено на зберігання: цибуля ріпчаста, овочі консервовані та соки фруктові  в об’ємі 100% для потреб особового складу. Проводиться заготівля картоплі, до кінця листопада місяця плануємо заготовити свіжу капусту, моркву та столовий буряк», – розповів про хід заготівлі заступник командира 5 бригади з тилу підполковник Олег Лущенко.

Кухари ж, в свою чергу, намагаються врахувати солдатські побажання, пам’ятаючи, що найпопулярніші страви ті, що найчастіше  готують  українські господині, мами та дружини, щоб було як вдома.

Тож після такої ретельної підготовки не виникає сумніву, що збалансований раціон дасть змогу солдатам уникнути хвороб  навіть в найлютіші морози.

Група інформації і комунікації Східного ОТО

Любна Журавель, Анастасія Борисенко, студенти 2 курсу ХДАК


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling