Харьков

В Харькове на срочную службу в НГУ отобрали самых мотивированных среди всех желающих (фото)

5 октября 2017 10:06

На збірному пункті Харківського обласного  військового  комісаріату пройшла урочиста  відправка юнаків, які виявили бажання та були відібрані для проходження строкової служби у лавах Національної гвардії України.

Молоді хлопці  ознайомилися з тим, що на них чекає, адже Національна академія Національної гвардії України підготувала вражаючі виступи для новобранців: група особливого призначення зі справжніми вистрілами та вогняним шоу, також вражали гостей  карабінери та дівчата з шаблями. Не обійшлось і без виступів кінологів, собаки яких продемонстрували не лише неймовірну слухняність, а й вміння затримувати злочинця.

«У мого племінника сьогодні здійснюється мрія – він нарешті долучається до лав НГУ» - не стримуючи сліз говорить Ірина Мартицька.

Жінка розповіла, що хлопець ще з дитинства мріяв стати військовим , а наразі хоче дослужитися до генерала.

«Я дуже хвилююся, та не за себе, а за тітку з мамою. Сьогодні для нас всіх визначний день. Очікувань від служби багато, я дійсно розумію, що вона може допомогти мені реалізуватися як чоловіку. Я вважаю що саме НГУ може дати добру фізичну підготовку – кращу, ніж у інших воєнних структурах , - розповів Костянтин Тимко, та додав, що охоче долучиться до лав спецназу.

Проте для деяких хлопців служба в НГУ дарує не лише можливість реалізувати себе у військовій справі, а й ще познайомитися з іншим містом.

 «Мій син їде служити до Львова. Якщо чесно, дуже цьому рада! Це не лише для нього можливість познайомитися з цим мальовничим містом, а й нам, його батькам»,  - посміхається Валентина Луценко, а її син Дмитро додав : «Мій друг проходив строкову службу в НГУ, а коли прийшов час уже мені вирішувати свій подальший шлях, то він порадив мені саме НГУ».

Слід відзначити, що серед хлопців нема жодного, кого б примушували до  служби. Навпаки, багато тих, хто сам звертався не до військкоматів, а до нового рекрутінгового центру НГУ.

Один з таких хлопців – Руслан Кравчнко. До лав Нацгвардії хлопець прийде 16 жовтня. Закінчив Національний університет ім.Каразіна за спеціальністю географ, постав собі за ціль, будь-яким шляхом потрапити до лав гвардійців, проте сталося непередбачуване .

«Влітку я прийшов до приймальної комісії, все пройшов усі тести, але, на жаль, охочих було стільки, що місць не вистачило ні мені, ні ще майже пів сотні хлопцям», - ділиться Руслан Кравченко.

Але Руслан не здався та вимогав призвати його лише до лав Нацгвардії, що йому й пообіцяли у рекрутинговому центрі.

Хлопець не засмучувався, а вже цієї осені Руслану зателефонували з новиною: «Нарешті вже в цьому місяці я піду служити до частини 3005 НГУ. Я багато читав про неї і цілком задоволений. Хлопець із легкістю міг піти на службу за контрактом: «Я вважаю, що мені не вистачає досвіду, я йду в Національну гвардію не за грошима, а за армійськими навичками. Трішки адаптуюсь, а там подивимось».

Національна гвардія намагається створити якомога комфортніші умови для служби хлопців. Саме тому по всій Україні створили рекрутингові центри НГУ, які допомагають мотивованим  юнакам потрапити на строкову службу саме до лав НГУ. Саме тут в залежності від їхньої освіти допоможуть правильно вибрати сферу служби в НГУ.

«Кожного року хлопців, охочих потрапити до НГУ все більшає,  ми намагаємось не просто заповнити вільні місця призовниками, тут відіграє роль їхнє бажання, освіта та навіть поради батьків», - розповідає підполковник  Андрій Терещенко .

Цілою родиною прийшли проводжати на строкову службу  Миколу Тарасенка.

« Я закінчив автомобільний технікум, а зараз прийшов спробувати свої сили у Національній гвардії України, можливо розвиватимусь і далі в автомобільній сфері, але я ще точно не вирішив, нам будуть з цим допомагати»,- каже хлопець.

 А його мама  додає : «Зрештою добре , що хлопцям  саме у Нацгвардії допомагають з вибором військової професії , адже так ми матимемо можливість порадитися, порівняти та обрати оптимальний варіант».

Загалом цього дня до лав Національної гвардії України потрапили 30 юнаків: мотивованих та тих, хто бажає пишатись і собою, і своєю строковою службою.

А для тих, хто лише вирішує – служити чи ні, а якщо служити, то де саме, радимо звернутись до рекрутингового центру Нацгвардії: 

(057) 760-30-61 та +38-068-806-34-95

Адреса: вул. Академіка Проскури, 1

Посашкова Анастасія та Моісеєва Вікторія, студентки факультету кіно-, телемистецтва ХДАК в рамках проекту АТОграф

Фото: Олег Антібура


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling